Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Befellegzett a hölgyeim és uraim megszólításnak

 
Néhány napja nagy felháborodást keltett az ENSZ iránymutatása, miszerint az emberek inkább gender semleges megszólítást használjanak, és hanyagolják az olyan kifejezéseket, mint például a férj vagy a feleség. Most a szervezet még tovább ment, ugyanis azt kérik, felejtsék el a „hölgyeim és uraim” megszólítást, helyette fogalmazzanak úgy: mindenki.
 
„Hölgyeim és uraim” megszólítás helyett az Air Canada már tavaly ősszel bevezette a „mindenki” megszólítást azok kedvéért, akik se nőnek, se férfinak nem érzik magukat.
 
Azok, akik Budapestről Torontóba utaznának, ne lepődjenek meg, ha a szokásos megszólítás helyett valami újjal köszöntik az utasokat. Az Air Canada a nemsemlegesség előtérbe helyezése érdekében a „hölgyeim és uraim” megszólítás helyett a „mindenki” kifejezést használja annak érdekében, hogy ne érezzék magukat kirekesztve azok az utasok, akik harmadik vagy sokadik nembe tartozónak érzik magukat, esetleg nem tudták még eldönteni, mely nemhez tartoznak.
 
A gesztus folytatása egy korábbi kezdeményezésnek, amely lehetővé teszi, hogy a repülőjegy foglalása során M (male/férfi) vagy F (female/nő) helyett X betűt írhassanak azok, akik nem tudnak azonosulni az előbbi kettő bármelyikével. Tehát az X most nem azt jelzi, hogy valaki nem tud írni. Bár döntse el mindenki, melyik a rosszabb.
 
Végülis az Air Canada kapta 2019-ben a legsokszínűbb foglalkoztatottakkal rendelkező munkáltatói elismerést. Valahogyan tartaniuk kell ezt a pozíciót…
 
V4NA nyomán
 
Fotó: illusztráció