Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Atlasz

Amikor Csurka István megírta, hogy ezekhez (mármint a Gyurcsány-Bajnai duóhoz) képest Horn Gyula egy Atlasz, néhányan röhögtek, mások morcoskodtak.
 
Azóta elszállt felettünk sok év, és mára úgy tűnik, hogy a Gyurcsány által rángatott Karácsonyhoz, valamint az ellenzék sajtó és politikai csapatához képest még Horn Gyula unokahúga is.

 
Hétfőn reggel az ATV-ben Karácsony a szokásos tesze-tosza formáját hozta.
 
Őt követte a Horn rokon.
 
Havas Szófia, egyébként osztályvezető főorvos, megpróbálta megmagyarázni az újonnan leszerződött erőszakos, mindenbe belekarattyolónak, hogy a kórház, a 24 órás orvosi felügyeletet adó intézmény, súlyos betegek operálására, gyógyítására és nem arra való, hogy ott elfektessék az idős szülőket.
 
Az már másik kérdés persze, hogy a liberálbolsi nemzetközi brigádok mi mindent tudtak, mertek, tettek a nemzeti közösségek szétzilálása érdekében, míg végül elérték, hogy a legkisebb nemzeti közösség a család, mára vagy nem bír, vagy nem is akar az idős, magatehetetlen szülőről gondoskodni. Ám sem ez a vitathatatlan tény, sem a kemény bolsi apák eredendő bűne egyáltalán nem zavarja a Karácsony féle puhány fiakat abban, hogy telezokogják a kiberteret is olyan ordas hazugságokkal, hogy ez a kegyetlen kormány kidobja a kórházakból a betegeket.
 
Arról hallgatnak, hogy sok liberálissá vert Európa-i ország egészségügyi rendszere arányosan kevesebbet bír el, mint néhány posztkommunista államé.
 
Országlásuk idején a kórházi ágyak számának drasztikus csökkentése és az egynapos sebészet magyarországi tarthatatlansága ellen fellépő Dr. Kovács Lászlót, a hódmezővásárhelyi főorvost kiröhögték mikor azzal érvelt, hogy nincs hova hazaküldeni a betegeket, mert a lakás és életviszonyok ezt nálunk nem teszik lehetővé és a sajtójuk az SZDSZ-es gyurcsányisták javaslatát dicsőítette, amely kórházi ágy helyett széfekkel akarta kitömni a kórtermeket.
 
Karácsony semmit sem tanult és riasztóan keveset tud. Bezzeg a belső brancs fizetésemelését merte, ezt meghaladóan meggyőződés nélkül csak a tesztről nyekereg, mintha a tesztelés bármire megoldás lenne.
 
Pedig annyi talán eljuthatott hozzá, hogy a világban kétféle modellel próbálkoznak: a nyájvédelem elvén alapulóval és a távolságtartóval. Valamelyik mellett legalább elvben dönthetne, miután egy jó ideje ő a főpolgármester, tényleg elkezdhetne érdemi ügyekben is dolgozni -azonkívül -, hogy kizárja az embereket a zöldterületekről.
 
Nem kell, hogy Karácsony és az őt ajnározó sajtó szeresse a kormányt, de azt a munkát elismerhetné, melyet Orbán vezényletével végez. Legalább annyit elismerhetne, hogy ebben a krízisben, nálunk sokkal nagyobb és gazdagabb országoknak pár ezer ágya van csupán a több tízmilliós lakosságára, és az orvosoknak arról kell dönteniük, hogy a rászorulók közül kit engednek lélegeztetőgépre, és akinek nem jut, az valószínűleg meghal, és nem hazudozni arról, hogy a 200 halott az több mint a 20 ezer.
 
Az eredendő gonoszság, mely ezeket mozgatja félelmetes. Kiül az arcukra, hogy nekünk minél rosszabb, nekik annál jobb.
Valójában a hitünket akarják elvenni, mert tudják, hogy a siker azon is múlik, hogy hiszünk-e a krízis meghaladásában.
 
Már megint Csurka Istvánnak lett igaza: ezekhez képest néhai Horn Gyula egy Atlasz, de még az unokahúga is.
 
Papolczy Gizella (czyla)