Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Szijjártó: Új világgazdasági versenyben kell helyt állni

„Nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági védekezés is szükséges, mert a világjárvány az emberek életén és egészségén túl a munkahelyeket is veszélybe sodorja. A magyar kormány ezért is használta ki azt a lehetőséget, hogy saját költségvetése terhére támogatást nyújthat a vállalkozásoknak a járvány hatásainak ellensúlyozására.”

A magyar gazdaság szereplőinek új világgazdasági versenyben kell helyt állniuk a koronavírus-járvány után – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán.
 
A miniszter hangsúlyozta, nemcsak egészségügyi, hanem gazdasági védekezésre is szükség van, mert a világjárvány az emberek életén és egészségén túl a munkahelyeket is veszélybe sodorja. A magyar kormány ezért is használta ki azt a lehetőséget, hogy saját költségvetése terhére támogatást nyújthat a vállalkozásoknak a járvány hatásainak ellensúlyozására – fogalmazott.
 

Szijjártó Péter elmondta, a versenyképesség-növelő támogatási programra eddig 625 pályázat érkezett be, a jelentkező vállalatok 295 milliárd forint értékben vállaltak beruházásokat, és ezzel
mintegy 111 ezer munkahelyet védenek meg.
 
A magyar gazdaság most Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága
 

A miniszter kiemelte, hogy 2010-ben a magyar gazdaság rendkívül legyengült volt, míg most Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága, ami jó startpozíciót biztosít a hazai vállalkozásoknak.
 
Támogatást azok a cégek kaphatnak, amelyek vállalják új beruházások végrehajtását és munkavállalóik megtartását, illetve új munkahelyek létrehozását – jelezte. Hozzátette, az elmúlt tíz év azt bizonyította, hogy a munkához adott támogatás térül meg, nem segélyt kell adni, hanem munkához kell segíteni az embereket.
 
A kormány, a vállalatok és az emberek közösen dolgoztak annak érdekében, hogy Magyarország legyen a legvonzóbb beruházási környezettel rendelkező ország Közép-Európában, amit sikerült elérni, és most meg kell tartani ezt a pozíciót – fogalmazott Szijjártó Péter.
 
Hétfőn újabb három vállalatvezető vehetett át támogatói okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM). Az autóipari beszállító thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. csaknem 565 millió forintos beruházásához a magyar állam több mint 282 millió forinttal járul hozzá, a társaság a nemzetközi szinten egyedülálló budapesti fejlesztő központját fejleszti tovább.
 
Simicskó megköszönte a vállalkozások segítését
 
Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője példaként említette azokat a cégeket, amelyek nehézségek esetén is keresik a kitörési lehetőséget és fejleszteni akarnak. A képviselő megköszönte a kormánynak, hogy segítő kezet nyújt ezeknek a vállalkozásoknak.
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Filati Maclodio Kft. csaknem 565 millió forintos beruházásához több mint 282 millió forintot nyert el, a textilipari cég új raktárcsarnokot épít és korszerű labort alakít ki.
Seszták Miklós, a körzet országgyűlési képviselője egyebek mellett hangsúlyozta, a koronavírus-járvány terjedése után sokan lehetetlennek mondták, hogy vállalkozások ebben a helyzetben beruházzanak és most itt van a példa arra, hogy ez nem lehetetlen.
 
A Nanushka International Zrt. 574 millió forintot meghaladó beruházását több mint 287 millió forintos állami támogatással valósíthatja meg, a divatiparban tevékenykedő társaság informatikai fejlesztést hajt végre.
 
Forrás: hirado. hu
 
(2020.05.25.)