Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Elvetette Matteo Salvini mentelmi jogának megvonását az illetékes parlamenti bizottság

A 23 fős bizottság 13 tagja a mentelmi jog megvonása ellen szavazott. A bizottság véleménye útmutatóként szolgál a szenátus számára, amelynek június végéig kell szavaznia a kérdésben.

Az olasz parlament felsőházának mentelmi bizottsága nem támogatja, hogy megvonják Matteo Salvini szenátor, a Liga párt vezetőjének mentelmi jogát az őt korábbi belügyminiszterként érintő újabb eljárásban, az Open Arms civilhajóval tavaly érkezett migránscsoport feltartóztatása miatt - jelentette be a bizottság május 26-án, kedden.
 
A 23 fős bizottság 13 tagja a mentelmi jog megvonása ellen szavazott. A bizottság véleménye útmutatóként szolgál a szenátus számára, amelynek június végéig kell szavaznia a kérdésben.
 
Fordulatot jelentett, hogy közvetlenül a bizottsági szavazás előtt a kormánypárti Élő Olaszország (IV) bejelentette, hogy tagjai nem vesznek részt a voksolásban, mert nem tartják megalapozottnak a Matteo Salvinivel szembeni eljárást.
 
A tavaly augusztusban belügyminiszterként ténykedő Matteo Salvini nem engedélyezte a Proactiva Open Arms nevű spanyol szervezet fedélzetén 164 migránssal közelítő hajójának, hogy olasz vizekre lépjen vagy kikössön, és tette ezt a nem sokkal korábban bevezetett második migrációs-biztonsági törvénycsomag intézkedéseinek értelmében.
 
MTI-hír
 
Fotó forrása: Salvini közösségi oldala