Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Elindult a lakiteleki Antológia Kiadó és Nyomda Kft. honlapja

Az Antológia Kiadó elsősorban igényes szépirodalmi és történelmi témájú könyvek megjelentetésére vállalkozik. A világ minden tájáról érkeznek kéziratok a kiadóhoz és eddig több mint 340 könyvet adtak ki.

Az Antológia Kiadó és Nyomda gondozásában szépirodalmi és történelmi témájú könyvek jelennek meg már 1990 óta. A világ minden tájáról érkeznek kéziratok a kiadóhoz és eddig több mint 340 könyvet adtak ki.
 
Ahogy az antologia.hu honlapon írják, az Antológia Nyomda 1990. augusztus elseji megalakulása óta, 30 éve végzi értékteremtő és értékmegőrző munkáját. Ez idő alatt több változáson ment keresztül az Antológia Kft. Sok nehézséggel kellett megküzdeniük, de kitartóan és elkötelezetten folytatták tovább a magyar kultúra területén végzett értékerősítő küldetésüket.
 
Az első tíz könyv még a könyvkiadási joggal is rendelkező Nyomda kiadásában jelent meg, majd 1993-94-ben a könyvek kiadását önálló cég, az Antológia Kiadó Kft. végezte. 1994 szeptemberétől a hatékonyabb gazdálkodás érdekében a két cég lényegében összevonódott. Jelenleg a Lakitelek Alapítvány és a Népfőiskola Alapítvány a cég tulajdonosa.
 
Az Antológia Kiadó elsősorban igényes szépirodalmi és történelmi témájú könyvek megjelentetésére vállalkozik. A világ minden tájáról érkeznek kéziratok a kiadóhoz és eddig több mint 340 könyvet adtak ki.
 
A népfőiskolai beruházás keretében a megújult Nyomda korszerű, modern körülmények között, új épületben, új nyomdagépek, felszerelések és munkatársak segítségével tevékenykedik. Jellemzőjük a gyors, színvonalas munka, megbízható minőség
 
Legfontosabb alapvetésük pedig, hogy számukra a könyvkiadás és a kultúra megőrzése nem munka, hanem küldetés. Az Antológia Kiadó mindig élen járt ebben és a következő évtizedekben is azért kívánnak tenni, hogy a magyar kultúra, a nemzet eszét és lelkét erősítő, gazdagító könyvekkel és kiadványokkal tovább gyarapodhasson.
 
A következő időszakban folyamatosan frissítik a honlapon a megjelent könyvek listáját.
 
Forrás: nepfolakitelek.hu, antologia.hu
 
(2020.05.28.)