Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Elhelyezték a Trianon 100 időkapszulát Gombaszögön

Az évente harmincezres tömeget megmozgató Gombaszögi nyári tábor, Felvidék legnagyobb kulturális eseménye mára messze több, mint egy fesztivál. A szervező fiatalok kezükbe vették jövőjük alakítását. Az idei együttlét elmarad, de a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára több száz magyarlakta település földjének összegyűjtésével, Magyar megmaradás emlékmű felállításával, időkapszulával üzennek a jövőnek: „Vagyunk!”

Speciális, hermetikusan záródó, rozsdamentes acélkapszulába helyezték május 31-én, vasárnap a felvidéki magyar közösség összetartozását és élni akarását megtestesítő földet és üzeneteket.
 
A kapszulát lezárták és a leendő ereklyezászlótartó-talapzat magjába helyezték. Ezt követően a darukezelő ráemelte a felépítményt képező további kőtömböket, így zárva el az időkapszulát az utókornak.
 
„Meg akartuk adni a módját, ezért az összes falu és város nevét rágravíroztattuk. Az a sok-sok utókornak intézett levél, amit a földadományokkal kaptunk egy dossziéba foglalva került a tartályba. Az összeöntött föld egy vászonzsákban lett elhelyezve, a rengeteg apró községi emléktárgy, fénykép pedig a kapszula felső harmadában, a zsák felett kapott helyet” – mondta Oros Örs főszervező Sine Metu pt. vezetője.
 

(Fotó: Pósa Homoly Erzsó/Felvidék.ma)
 
Forrás: felvidek.ma