Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A lengyel Fekete Madonna mozaikját gyalázták meg a szélsőbaloldali aktivisták

Azért rongálták meg ezt az ikont, mert ez a lengyel katolicizmus egyik legnagyobb szimbóluma.

 
A keresztény vallást, a lengyel katonák áldozatát és a német uralom alóli felszabadulás emlékét gyalázták meg a BLM aktivistái, amikor összefirkálták a Fekete Madonna kegykép mozaikját.
 
A híres lengyel Fekete Madonna ikon mintájára készült mozaikot is megtalálták a BLM aktivistái a holland Breda városában. A rongálás vallásellenességre vall, mert a másolatot azért állították, hogy megemlékezzenek a város német uralom alól való felszabadítására, amiben lengyel katonák is segítettek. A választás azért erre az ikonra esett, mert ez a lengyel katolicizmus egyik legnagyobb szimbóluma.

 
Nem tudni, hogy az aktivisták ezzel most a lengyel közösség, a sötét bőrűek, a német uralom felszámolása vagy a kereszténység kapcsán fejezték ki ellenérzéseiket, de a lengyel közösség egy emberként háborodott fel az eseten. Frans Ruczynski a Maczek Tábornok Múzeum elnöke elmondta, hogy a firkálás sérti a lengyeleket, és nem érti, ez miért jó bárkinek is. „A Fekete Madonnának semmi köze sincs az elnyomáshoz”, fogalmazott, ráadásul Lengyelországnak még csak köze sincs az afrikai kolonizációhoz.
 
A város vezetése már eltávolította a graffitiket, ez viszont különösen nehéz volt, mivel a mozaikok tisztítása rendkívül kockázatos.
 
Forrás: V4NA