Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Csurka László-díjakat adtak át a Nemzeti Színházban

A Nemzeti Színház június 25-ei évadzáró ülésén átadták a fiatal színészek által alapított Csurka László –díjat. A díjat annak ítélik oda a fiatalok, aki az évad próbái alatt olyan gondolatot, mondatot mond, amely később szállóigévé válik a színházban. Idén az elismerést megosztva kapta Vidnyánszky Attila és Varga József.
 
A sajtónyilvános évadzáró társulati ülésen Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója értékelte a félbeszakadt, nehézségekkel teli évadot, illetve beszélt az idén a szokottnál korábban, már augusztus 3-án induló évad terveiről is. Az eseményen átadták a Farkas-Ratkó-díjat és a Nemzeti négy saját alapítású elismerését is.
 
A Nemzeti Színház társulati záróülése egy rövid megemlékezéssel kezdődött: a színház színművészei és háttérdolgozói Csurka László előtt tisztelegtek, a Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház örökös tagja június 16-án, életének 85. évében hunyt el.
 
Vidnyánszky hangsúlyozta: bár azt szokták mondani, hogy mindenki pótolható, most, hogy átnézte a szerepeit, azt látja, hogy Csurka Lászlót nem lehet pótolni. Elmondta, hogy szeptemberben egy esttel is megemlékeznek a színészről.
 
Forrás: nemzetiszinhaz.hu/net