Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


„Lenin, a hős ki csak a terrorista Antifának élt”

A BLM társalapítója: radikális, fehérellenes marxista vagyok

A’70-es években szülöttek is jól emlékezhetnek arra, amikor úttörő - kórusok énekelték: „Lenin!, a hős, ki csak népének élt.” Ebből a mondatból csak az igaz, hogy élt. A neve sem volt Lenin. Hős sem volt, hanem tömeggyilkos. Annyira élt csakis a népének, hogy akit csak tudott lemészárolt. De most az Antifa, a BLM felkapta – így Lenin lett a hőse, a példaképe a terroristáknak.
 
Míg a rongálástól nem menekül meg Winston Churchill vagy Geroge Washington szobra, addig Lenin szobrához hozzá sem érnek a tüntetők, sőt még új szobrot is állítanak neki. A baloldaltól egyébként nem szokatlan, hogy kiáll a marxizmus és a kommunizmus mellett, és igyekszik a szőnyeg alá söpörni azok rémtetteit.

 
A Black Lives Matter (BLM) mozgalomnak sok közös vonása van a kommunista, marxista ideológiával, mint a politikai ideológiájukkal ellentétes alkotások, könyvek betiltása, szobrok eltávolítása vagy a múlt elferdítése, meghamisítása.
 
A BLM társalapítója, Patrisse Cullors arról beszélt egy interjúban, hogy ő maga radikális, fehérellenes marxista. Büszkén ismerte el, hogy a mozgalom valóban rendelkezik egy ideológiai vázzal, és hogy ő, valamint egy társa nem csak kiképzett szervező, de kiképzett marxista is, és otthon vannak bizonyos ideológiai elméletekben is.
 
A mozgalom kommunista beállítottságát mutatja az is, hogy folyamatosak a szobor- és műemlékrongálások. Azonban míg már-már lassan nincs olyan történelmi személyiség, akinek az emlékművét ne rongálták volna meg, a Lenin szobrok érintetlenek maradnak, sőt.
 
Nem menekült meg a rongálástól és a ledöntéstől például Kolumbusz Kristóf, akinek a nevét viselő várost még át is akarják nevezni most, a rabszolga-kereskedelemben való részvétele miatt.
 
De ugyanígy rasszistának, nácinak vélték a tüntetők az egykori brit miniszterelnököt, Churchillt is, akinek szobára ezt fel is firkálták.
 
A ledöntéstől és a rongálástól nem menekült meg Charles de Gaulle, Andrew Jackson és Washington szobra sem, ahogyan az látható az alábbi képen, de szinte nem is lehet felsorolni, kiknek a szobrát döntötték le vagy rongálták meg. Érdekes azonban, hogy Seattle-ben, ahol a BLM mögé bújt szélsőséges tüntetők megalapították saját autonóm államukat, hozzá se nyúltak a Lenin szoborhoz.
 
A kommunizmus és a marxizmus ideológiájának a mentegetése nem új keletű dolog a baloldal részéről. Emlékezetes, hogy két évvel ezelőtt az Európai Bizottság akkori elnöke, Jean-Claude Juncker nem csak hogy részt vett a Karl Marx tiszteletére rendezett kiállítás megnyitóján, de ott elismerően beszélt a kommunizmus atyjáról.
 
Az alkoholproblémákkal küzdő Juncker azt mondta a megnyitón Trierben, Marx szülővárosában, hogy a filozófust ma olyan dolgokért okolják, amelyekért valójában nem is felelős. Ez a retorika különösen érdekes ma, amikor a szélsőbaloldal aktivistái történelmi személyek szobrait döntik le.
 
Juncker szerint Marx maga volt a modern idők legnagyobb gondolkodója.
 
V4NA nyomán