A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13

Bakondi: június végére annyi embercsempészt fogtak el, mint tavaly egész évben

Az embercsempészek megfelelő díjazásért megpróbálják átjuttatni a migránsokat a határkerítésen.

Az elfogott embercsempészek és az illegális migránsok száma is emelkedett - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
 
Bakondi György azt mondta: már június végére annyi embercsempészt fogtak el a hatóságok, mint tavaly egész évben.

 
Kifejtette, az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt az országok lezárták határaikat. A hadsereg és rendőri erők bevetésével bebizonyosodott, hogy ha megvan a szükséges politikai akarat, a határokat le lehet zárni.
 
Ennek következtében sok migráns rekedt a görög szigeteken és a balkáni útvonal országaiban. Most viszont megszűntek a járvány miatti korlátozások, így megkezdődött - például - a migránsok tömeges átszállítása a szigetekről a kontinensre - hívta fel a figyelmet Bakondi György, hozzátéve, hogy ennek nyomán a magyar határokon is erősödő migrációs nyomást tapasztaltak az elmúlt hetekben.
 
A belbiztonsági főtanácsadó kitért arra is, hogy már a sokadik alagutat fedezték fel a határkerítésnél, de arra is volt példa, hogy létrákat vittek oda. Az embercsempészek megfelelő díjazásért minden segítséget megadnak, hogy a migránsok átjussanak a kerítésen - jegyezte meg Bakondi György.

M1 nyomán 
 
(2020.06.28.)