Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A demokrata pártiak házhoz mentek a lószerszámért -USA

Trump: A húsz legveszélyesebb amerikai városból húsznak demokrata vezetése van! Biden, demokraták: Kikérjük magunknak, csak tizenhétnek! Ilyesmire mondják légypapíros, kisfröccsös kocsmákban, házhoz mentek a lószerszámért. A maradék háromból is csak egyetlenegy nagyvárosnak, a floridai Jacksonville-nek van republikánus városvezetése, a másik kettőnek hivatalosan független a polgármestere.

Miután a George Floyd halála miatt kitört zavargások nyomán újra napirendre került a nagyvárosi biztonság kérdése, Donald Trump kijelentette, meg kell nézni, hogy a húsz legveszélyesebb amerikai nagyvárosból hánynak van demokrata polgármestere. Az elnök szerint mindnek.
 
Az erősen demokrata, és még erősebben Trump-ellenes tekintélyes(nek tartott) Washington Post persze kikérte magának az általánosítást, hosszú cikkben fejtette ki, valójában Trump hazudik. Finoman fogalmazva is lyukra futottak, ugyanis nem mind a húsz nagyvárosnak van demokrata vezetése, igazából csak tizenhétnek!

 
Ilyesmire mondják légypapíros, kisfröccsös kocsmákban, házhoz mentek a lószerszámért.

 


Mindegyiket demokraták irányítják, húszból huszat! A húsz legrosszabbat, a húsz legveszélyesebbet, mind demokraták irányítják. - nyilatkozta még csütörtökön az elnök a maga sajátos, magyarul gyakorlatilag visszaadhatatlan stílusában.
 
A Washginton Post tudván tudva, hogy Trump időnként igen elhamarkodott kijelentéseket tesz, azonnal megpróbálta cáfolni az állítást, az FBI erőszakos bűncselekményekre vonatkozó statisztikáit alapul véve. Kiderült azonban, hogy lyukra futottak, de, ahogy egy ismeretlen twitterező találóan megfogalmazta, addigra már annyi munkát belefeccölhettek az anyagba, hogy mégis úgy döntöttek, publikálják az eredményeiket.
 
 
Kisült ugyan, hogy Trump téved, a TOP20 legveszélyesebb amerikai városnak nem kizárólag demokrata polgármestere van, de az is világosan látszik, hogy tizenhétnek bizony igen. A tejszínhabon a cseresznyét pedig az az apróság szolgáltatja, hogy a maradék háromból is csak egyetlenegy nagyvárosnak, a floridai Jacksonville-nek van republikánus városvezetése, a másik kettőnek hivatalosan független a polgármestere.
 
Lakosságarányra levetítve az adatokat, még durvább a különbség. Tízezer fővel számolva húsz nagyvárosból mindössze egynek van republikánus polgármestere, tizenkilencnek demokrata.
 
A lap persze megpróbálta megmagyarázni az ordító különbséget, mondván, a nagyvárosokban magasabb az erőszakos bűncselekmények aránya, ami igaz is, ráadásul a nagyvárosi lakosság inkább a demokratákat támogatja, ami szintén, de az egész inkább tűnik utólagos szerecsenmosdatásnak (bocsánat!), mintsem az ok-okozati összefüggések tűpontos meghatározásának.
 
Alig egy hete egy másik demokrata zászlóshajó, a New York Times futott bele hasonló szituációba, miután megpróbáltak cáfolni az elnök azon kijelentését, hogy Detroit vagy Baltimore gyilkossági statisztikái meghaladják El Salvadorét, Afganisztánét vagy Guatemaláét. Kiderült, az elnöknek igaza van, El Salvadort leszámítva az említett országoknak bizony rosszabbak a lakosságarányos mutatói.
 
Ma7.sk nyomán

(2020.06.28.)