A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13

Andrzej Duda nyerte a választás első fordulóját az exit poll felmérések szerint

Andrzej Duda a szavazatok 41,8 százalékát nyerte el. Mögötte a szélsőségesen liberális Rafal Trzaskowski végzett a voksok 30,4 százalékával. Ők ketten ütköznek meg július 12-én.

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) támogatásával induló jelenlegi lengyel elnök, Andrzej Duda nyerte meg az elnökválasztás vasárnapi első fordulóját, de nem szerezte meg a voksok abszolút többségét, így az ő és a fő ellenzéki erő, a szélső liberális Polgári Platform (PO) által vezetett koalíció jelöltje, Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester részvételével második fordulót kell tartani - derül ki az urnazárást követően végzett első exit poll felmérésekből.
 
Andrzej Duda a szavazatok 41,8 százalékát nyerte el. Mögötte Rafal Trzaskowski végzett a voksok 30,4 százalékával. Összesen 11 induló jelölt közül a harmadik a függetlenként induló, a magát liberális katolikusnak mondó Szymon Holownia lett a felmérésekben jelzettnél magasabb, 13,3 százalékos eredménnyel.
 
Előzetes adatok szerint magas, 62,9 százalékos volt a részvételi arány. A végleges eredményeket az országos választási bizottság (PKW) legkorábban kedd estére ígéri. A második fordulót július 12-én tartják meg.
 
MTI nyomán