A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13

Műfordítói és országismereti táborok Lakiteleken

Lezsák: kiemelten fontos a Keleti Nyitás Tábor, hiszen ezzel is tovább épülnek a népeink közötti kapcsolatok.

A Lakiteleki Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség pályázatot hirdet műfordítói és országismereti táborokban való részvételre.
 
Kiemelten fontos a Keleti Nyitás Tábor, hiszen ezzel is tovább épülnek a népeink közötti kapcsolatok –közölte a tábor fontosságáról Lezsák Sándor a Lakiteleki Népfőiskola vezetője, az Országgyűlés alelnöke.
 
Az alábbi táborokba jelentkezhetnek: kazah-magyar országismereti tábor, koreai-magyar országismereti tábor, mongol-magyar országismereti tábor és orosz-magyar műfordítói tábor.
 
A táborok helyszíne:                    Lakiteleki Népfőiskola
A táborok ideje:                            2020. augusztus 23-30.
Jelentkezési határidő:                  2020. július 19.

 
A képzés térítésmentes, a táborok teljes idejére a Lakiteleki Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít.
 
A táborok keretében az adott célország nyelvét jól ismerő magyar egyetemisták és külföldi diákok közösen fejleszthetik tovább nyelvtudásukat és szerezhetnek újabb ismereteket.
 
A nyertes fiatalok híres szakemberek irányításával ismerkedhetnek meg a műfordítás mesterségével, szakmai fogásaival, illetve az adott ország kultúrájával és nyelvével egyaránt.
 
A jelentkezés feltételeiért és további részletekért látogasson el a Lakiteleki Népfőiskola honlapjára: http://nepfolakitelek.hu/
 
Kérdéseit az alábbi címre várják: lakitelekitaborok@gmail.com
 
Az egyhetes tábor különböző előadásokkal várja a hallgatókat: irodalom, kultúra, történelem, országismeret, nyelvfejlesztés és persze nem utolsó sorban fordítás-elmélet és gyakorlat témakörben. A képzés kiscsoportos gyakorlatok és összevont előadások formájában történik.
 
m.a.
 

(2020.06.30.)