Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Bakondi: fontos érdek a konzekvens magyar álláspont - migráció

Nem látszik, hogy az Európai Unió változtatni kíván a 2015 óta folytatott, kudarcos migrációs politikáján.

Minden magyar embernek fontos érdeke fűződik ahhoz, hogy a migráció kérdésében a magyar álláspont konzekvens legyen és a kormány ennek érvényesítés során magabiztosan léphessen fel a nemzetközi küzdőtéren – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en hétfő este.
 
Bakondi György elmondta: várhatóan folytatódni fog az illegális határsértők Európába áramlása, ami az elmúlt években is jellemző volt.

 
Erre utal mások mellett az is, hogy a „balkáni útvonalon” június végéig 40 százalékkal több illegális migránst fogtak el a magyar határon, mint az előző év hasonló időszakában, és több embercsempészt, mint tavaly egész évben – közölte.
 
Felidézte: korábban önálló nemzeti konzultáció foglalkozott a migráció kérdésével, és az elsöprő lakossági támogatás birtokában a kormány bátran képviselte a magyarok álláspontját. Felhívta a figyelmet arra: nem látszik, hogy az Európai Unió változtatni kíván a 2015 óta folytatott, kudarcos migrációs politikáján.
 
Jelenleg is zajlik az új migrációs politika előkészítése, de ennek számos eleme ellentétes a magyar kormány álláspontjával – mondta a főtanácsadó.
 
Bakondi György kiemelte: mindent megtesznek, hogy a magyar emberek akarata érvényesüljön a migrációval kapcsolatban, de – mint fogalmazott – „a küszöbön álló változások” igénylik, hogy a migráció kérdésében is megkérdezzék az emberek véleményét a nemzeti konzultációban.
 
Forrás: hirado.hu
 
(2020.06.30.)