Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A Rutgers Egyetem professzora: az idő is rasszista

Cooper arról beszélt, hogy az időt az európai fehér filozófusok konceptualizálták, és hogy szerintük Afrika történelmen kívüli kontinens.

Brittney Cooper, a Rutgers Egyetem gender- és nőtanulmányokra szakosodott professzora arról beszélt egyik előadásán, hogy az időnek milyen faji-politikai aspektusai vannak.
 
Sőt szerinte az időt ellopták a feketéktől.

 
„Jellemzően a feketék és fehérek összefüggésében beszélünk rasszizmusról. Az afroamerikai közösségekben, ahonnan származom, van egy régi, nemzedékeken átívelő viccünk arról, amit CP-időnek, azaz a színesbőrűek időszámlálásának hívunk. Ma már nem mondjuk azt az afroamerikaiakra, hogy színesbőrűek. De ez a régi vicc azzal kapcsolatban, hogy mindig elkésünk a templomból, a kertipartikból, a családi összejövetelekről és még a saját temetésünkről is, nem tűnt el. Személy szerint pontos vagyok, ha az időről van szó. Ahogy az édesanyám mondta, amikor kicsi voltam: mi nem leszünk olyan feketék. Így mi inkább harminc perccel hamarabb érkeztünk mindenhová. De ma inkább az idő politikai természetéről szeretnék beszélni; minthogy ha az időnek lenne faja, akkor fehér lenne. Az idő a fehérek tulajdona.”
 
Cooper arról is beszélt, hogy az időt az európai fehér filozófusok konceptualizálták, és hogy szerintük Afrika történelmen kívüli kontinens, a feketék nem járultak hozzá a történelemhez; ez a tétel pedig Cooper szerint a fehér felsőbbrendűség egyik fő meggyőződése.
 
V4NA nyomán
 
(2020.06.30.)