Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Szijjártó: kössön új migrációs megállapodást Ankarával Brüsszel, ha kell

Brüsszel korábban 6 milliárd eurót ígért Törökországnak, de vita van arról, hogy az Európai Unió mennyit fizetett ki ebből. A miniszter arra hívta fel Brüsszelt, hogy gyorsan tisztázza ezt a kérdést Ankarával, az Európai Bizottság pedig fizesse ki, amit vállalt.

Kössön az Európai Unió új migrációs megállapodást Ankarával annak érdekében, hogy Törökország megfékezze a migrációt saját határán - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Ankarában, a török hivatali kollégájával, Mevlüt Cavusogluval folytatott egyeztetését követő sajtótájékoztatón.
 
Szijjártó Péter emlékeztetett: Brüsszel korábban 6 milliárd eurót ígért Törökországnak, de vita van arról, hogy az Európai Unió mennyit fizetett ki ebből. A miniszter arra hívta fel Brüsszelt, hogy gyorsan tisztázza ezt a kérdést Ankarával, az Európai Bizottság pedig fizesse ki, amit vállalt.
 
Szijjártó Péter a koronavírus-járványra utalva rámutatott: korábban a migrációs hullámok még biztonsági és kulturális kockázatot jelentettek, most viszont már komoly egészségügyi és gazdasági rizikójuk is van.
 
Forrás: MTI és Szijjártó Péter közösségi oldala
 
(2020.06.30.)