Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Jó reggelt! A demokrata polgármester rájött, hogy az antifások nem utcai mulatságot rendeztek

Felszámolják a zavargók által uralt seattle-i területet

Durkan korábban utcai mulatságnak és a demokrácia kiteljesedésének minősítette a Floyd halála után kirobbant tüntetéseket és az antifás fegyveresek által elkerített zóna létrehozását is.

Elrendelte a közelmúlt tüntetései alatt "elfoglalt" seattle-i terület felszámolását a város demokrata polgármestere, Jenny Durkan szerdán.
 
A demokrata párti politikus rendeletet adott ki és "törvénytelen gyülekezésnek" nevezte az övezetet. Carmen Best rendőrfőnök közleményben jelentette be, hogy a rendőrség meg is kezdte a fegyveres tüntetők által mintegy két héttel ezelőtt létrehozott övezet felszámolását.

 
Carmen Best leszögezte: "mindig azt mondtam és most is azt mondom, támogatom a békés demonstrációkat. De ez már több a soknál".
 
A fegyveresek által körülkerített és lezárt részen az elmúlt napokban elharapódzott az erőszak: több lövöldözés volt, két afroamerikai tinédzsert agyonlőttek, többeket kórházban ápolnak.
 
A rendőrség a Twitteren közölte: "a rendőrségnek dokumentált információi vannak rablásokról, támadásokról és más erőszakos bűncselekményekről". A rendőrség hangsúlyozta azt is, hogy a lövöldözések elkövetői még az elkerített övezetben vannak, és rajtuk kívül is még sokaknál van lőfegyver.
 
A helyi KUOW rádióadó szerint helyi idő szerint szerda délig már legalább tíz embert letartóztattak.
 
Donald Trump amerikai elnök már korábban kérte a város polgármesterétől, hogy lépjen fel az erőszakos tüntetőkkel szemben, akiket "belföldi terroristáknak" nevezett. Jenny Durkan korábban "utcai mulatságnak" és "a demokrácia kiteljesedésének" minősítette az afroamerikai George Floyd halála után kirobbant tüntetéseket és a fegyveresek által elkerített zóna létrehozását is.
 
MTI nyomán
 
(2020.07.01.)