Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Megnyílt a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet

Szijjártó: Baden-Württenberg tartományban 9 helyszínen 335 magyar diák tanul a vasárnapi iskolákban, ami erőteljesen hozzájárul az identitás és a nemzettudat megőrzéséhez.

A világjárvány hatására felértékelődik a stabil pontok jelentősége a diplomáciában, Magyarország és Németország együttműködése, barátsága, stratégiai együttműködése pedig egy olyan stabil pont, amely mindig meghatározó lesz - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter Magyarország stuttgarti főkonzulátusán szerdán.
 
A két ország közötti együttműködésnek a bázisát az emberek közötti kapcsolatok adják, amelyek az oktatáson, a kultúrán és a helyi magyar közösségek megerősítésén nyugszanak. Ezért fontos, hogy kulturális intézet nyílik egy olyan jelentős helyszínen, mint Stuttgart.

 
A miniszter kiemelte, Baden-Württenberg tartományban 9 helyszínen 335 magyar diák tanul a vasárnapi iskolákban, ami erőteljesen hozzájárul az identitás és a nemzettudat megőrzéséhez. Emellett az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem, amelyet Magyarország Baden-Württenberg tartománnyal együtt tart fenn, a jövőben alapképzést is fog folytatni, így Magyarországon az óvodától kezdve a felsőoktatás minden szintjéig lesz német nyelvű oktatás.
 
Szijjártó Péter hozzátette, hogy a következő időszakban sokasodni fognak a kulturális feladatok. A magyar kulturális egyesületeket pedig támogatni és összefogni kell. Végezetül fontos feladat a testvérvárosi kapcsolatok ápolása, illetve ezek számának a növelése.
 
MTI nyomán
 
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter miniszter beszédet mond Magyarország stuttgarti főkonzulátusán, a kibővített főkonzulátus, valamint annak épületébe áthelyezett Magyar Kulturális Intézet avatásán 2020. július 1-jén. MTI/KKM/Borsos Mátyás
 
(2020.07.02.)