Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Letették a zalaegerszegi Mindszentyneum alapkövét

Az intézményben lesz az első olyan hazai állandó kiállítás, amely az érsek, hercegprímás életútjának teljes keresztmetszetét és mellette a II. világháború utáni hazai egyházüldözés tematikáját teljes terjedelmében a nagyközönség elé tárja.

A Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont kiállítási tematikája egy egész szinten mutatja majd be Mindszenty József életét és tevékenységét, míg egy másik szinten a XX. századi kommunista diktatúrában zajló vallásüldözés témakörét ismerteti minden rétegében a tárlat. Az intézmény lesz az első olyan hazai állandó kiállítás, amely az érsek, hercegprímás életútjának teljes keresztmetszetét és mellette a II. világháború utáni hazai egyházüldözés tematikáját teljes terjedelmében a nagyközönség elé tárja. A komplexum egyben a Mindszenty Út kiindulási pontjaként is szolgál majd, ahol az okoseszközre letölthető guide is elérhetővé válik.
 
A bemutatás modern és hagyományos elemeit ötvöző kiállítások mellett számos további látogatóbarát szolgáltatás is a vendégek rendelkezésére áll majd a Mindszentyneum épületében, mint kávézó, helyi termékeket is árusító ajándékbolt, múzeumpedagógiai és rendezvény helyiségek, valamint egy különterem, amely a vallási közösségi összejövetelek színtereként fog szolgálni.
 
MTI/net
 
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b4) megáldja a zalaegerszegi Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont (Mindszentyneum) alapkövét 2020. július 2-án. Mellette (b2-j): Székely János szombathelyi megyés püspök, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, Stróber László apátplébános, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott, Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Virág Zsolt, a nemzeti kastélyprogram és a nemzeti várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, Böjte Sándor zalaegerszegi önkormányzati képviselő és Kovács Gábor, Zalaegerszeg főjegyzője. MTI/Vasvári Tamás