Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Végre! Tilos a BLM-es rendbontók előtt letérdelniük a brit katonáknak

Belügyminiszter: kizárólag a királynő előtt és lánykérés közben vagyok hajlandó letérdelni. Így kéne cselekedniük rendőreinknek.

Megtiltották a brit hadsereg katonáinak, hogy térdeléssel fejezzék ki a szolidaritásukat a Black Lives Matter (BLM) mozgalommal – írja a Daily Mail. Bár sokan félelemből térdelnek le a fekete zavargók előtt. Ezek lennének a bátor rendőrök?
A lap szerint a katonai parancsnokok azért döntöttek a tiltás mellett, mert a BLM-mozgalom túl messzire ment, és már gyakorlatilag politikai szervezetként működik. Bizonyára sokáig tartott, míg erre rájöttek.

 
Amikor egyenruhában vagy, nem vehetsz részt semmilyen politikai akcióban sem. Azzal, hogy letérdelsz, politikai cselekedetet hajtasz végre – nyilatkozta egy brit katonai tisztviselő, hozzátéve, hogy ezeket a magatartási formákat régóta fennálló regulák szabályozzák.
 
Azért kellett így dönteni, mert a londoni rendőrség engedélyezte a térdelést azoknak a rendőröknek, akik a BLM melletti kiállásukat akarták kifejezni. És a seregnél felvetődött, mi lesz, ha egy katona is így tesz.
 
Egy korábbi rendőrtiszt az eseményre így reagált: soha, de tényleg soha ne térdelj re! Szégyen, hogy mi történik ma a rendőrségnél. Az én időmben ez nem fordulhatott volna elő.
 
Dominic Raab belügyminiszter is  meg akarja fékezni a térdelési őrületet. Így fogalmazott: kizárólag a királynő előtt és lánykérés közben vagyok hajlandó letérdelni.
 
V4NA nyomán
 
(2020.07.03.)