Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13

Brexit Párt vezetője: méregdrága hotelekben szállásolják el a migránsokat

Farage: a hotelben nincs szabad szoba, nem lehet foglalni hónapokra előre sem, de egy kocsi sem parkol előtte. A biztonsági őrök ki akartak dobni. Több mint 4 milliárd euróba kerül a briteknek az illegális bevándorlók elszállásolása.

Több mint 4 milliárd euróba kerül a briteknek az illegális bevándorlók elszállásolása, amely 4 csillagos hotelekben történik - állítja Nigel Farage, a brit Brexit Párt vezetője oknyomozó videójában. A politikus ezzel kapcsolatban azt is megállapítja, hogy a migránsokat gyűjtő vállalatok megpróbálják mindezt eltitkolni. Hogy miért, arról a politikus ugyancsak megosztja gondolatait a felvételen.
 
Farage arra kereste a választ, hogy vajon igazak-e a feltételezések, miszerint a Bromsgrove-i Hilton Hotelben, mely egy négy csillagos szálloda, tömegesen szállásolják el azokat a migránsokat, akik százasával érkeznek a szigetország partjaihoz.

 
Farage a nyomozásáról készült videóban arról beszél, hogy több helyit is megkérdezett, akik alátámasztják a feltételezést, továbbá kiderítette, hogy a hotelben nincs szabad szoba, nem lehet foglalni hónapokra előre sem, azonban egy lélek nincs a hallban és egy kocsi sem parkol előtte. Farage gyanúját az is igazolta, hogy a környező hotelekben mind voltak még szabad szobák, csak ebben az egyben nem.
 
Személyes terepszemléjén azt is tapasztalta, hogy egyből ki akarták tessékelni a biztonságiak, akik a Serco Kft-nek dolgoznak, mely Farage elmondása szerint nemrég írt alá egy 2 milliárd fontos szerződést a következő 10 évre és elsősorban a közigazgatás számára biztosítanak humán erőforrásokat az egészségügy, a tömegközlekedés és a bevándorlási-hatóságok számára. Arra a következtetésre jutott, hogy a hotel arra szolgál, hogy elbújtassa az illegális bevándorlókat, akiknek a menedékkérelmeit valószínűleg elutasítják majd, de mivel úgysem toloncolják ki őket, szépen lassan beépülhetnek majd az ország fekete-gazdaságába.
 
Már a Németországba érkező bevándorlókat sem minden esetben tömegszállásokon helyezik el. Az InfoMigrants számolt be róla, hogy mivel a járványhelyzet miatt átmenetileg csökken a menekült státuszú migránsok száma, a legtöbb község a szokásos tömegszállások helyett privát apartmanokba küldi a bevándorlókat. A menekült és migrációs hivatal (BAMF) közzétett adataiból az is kiderült, hogy ezek a bevándorlók lakhatásukat többségében "megfelelőnek vagy jobbnak" értékelik.
 
A járványhelyzet enyhülésével ugyanakkor újraindult az Európát célzó migráció. Ezt látjuk Olaszországban, ahol csak az elmúlt héten több mint ezer migráns ért partot. Luigi Di Maio külügyminiszter az EU-hoz fordult az ügyben segítségért. A politikus leszögezte, hogy erre a problémára azonnali uniós válaszra van szükség. Luciana Lamorgese belügyminiszter továbbra sem szólalt fel érdemben az ügy kapcsán, csak megjegyezte, hogy valóban aggasztó a helyzet, valamint bejelentette, hogy "szándékukban áll növelni a heti visszaküldések számát".
 
V4NA nyomán
 
Fotó: Nigel Farage közössége oldala
 
(2020.07.31.)