Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13

Iohannis, mint egy robot, szítja a gyűlöletet – írta az RMDSZ elnöke

Iohannis szerint az RMDSZ az egyik oka a koronavírus-válságnak

 „Megy a bűnbakkeresés, az ujjal mutogatás másokra, az ellenzékre, a székelyföldi autonómiára” – reagált Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Klaus Iohannis román államfő csütörtöki sajtónyilatkozatára.
 
A szövetség elnöke csütörtök este Facebook-bejegyzésben fogalmazta meg gondolatait azt követően, hogy Iohannis közvetve az RMDSZ-t is megvádolta az egészségügyi válság kiprovokálásával.
„Olvasom Klaus Iohannis úgynevezett államelnök úgynevezett nyilatkozatát, és enyhén szólva hüledezek. Mint egy robot, ugyanazt teszi március óta: szítja a gyűlöletet, de a politikai semlegességet, az egyenlő távolságot nem tudja megőrizni. Egy megrögzött embert látok, akinek a gondolatai, berögződései a kormány nagyszerűségéről szólnak, és arról, hogy mindig más a hibás. Megy a bűnbakkeresés, az ujjal mutogatás másokra, az ellenzékre, a székelyföldi autonómiára – az utóbbira immár másodjára. Mintha rajta kívül mindenki más vírusterjesztő volna, és neki egyedül kellene itt küzdeni a járvánnyal” – írta Kelemen Hunor.

 
Hozzátette: nem olyan államelnököt lát, akinek van terve, elképzelése arról, hogyan lábaljunk ki a mostani egészségügyi és gazdasági válságból. „Nem olyan elnököt látok, akinek van bátorsága felelősséget vállalni a kormány intézkedéseiért. Pedig ez az ő kormánya, ezt maga az államelnök szokta állítani…” – zárta Facebook-posztját az RMDSZ elnöke.
 
Klaus Iohannis államfő csütörtöki sajtónyilatkozatában azzal vádolta az ellenzéki Szociáldemokrata Pártot (PSD) és a parlamenti többség többi pártját – köztük az RMDSZ-t –, hogy három hétig „példátlan cinizmussal” eszköztelenül hagyta a kormányt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, amikor „időhúzással” hátráltatta a karanténtörvény elfogadását.
 
Iohannis közvetve az RMDSZ-t is megvádolta az egészségügyi válság kiprovokálásával.
 
Klaus Iohannis román államfő szerint az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a parlamenti többség többi pártja – köztük az RMDSZ – szándékosan idézett elő egészségügyi válságot, hogy oka legyen bírálni a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát.
Iohannis újfent a PSD szemére vetette, hogy „lepaktált” az RMDSZ-szel, ismét azzal vádolva a szociáldemokratákat, hogy „suttyomban” meg akarták szavazni az „úgynevezett székelység” autonómiáját.
 
Forrás: kronika.ro
 
(2020.07.31.)