Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Fort Collinsból kiszorították az antifásokat a rendőrséget pártolók

Az egyik résztvevő szerint semmi szükségük sincs az Antifa jelenlétére a városban, ezért kell a gyújtogatókat kipofozni a településről.

Az egyesült államokbeli Fort Collinsban nem a szélsőséges tüntetők vannak többségben, hanem a rendőrpártiak – legalábbis erre utalnak a hétvége eseményei. A városban ugyanis a rendőrök mellett tartottak demonstrációt éppen a rendőrségnél az emberek, és bár felbukkantak ellentüntetők is, az ő szereplésük rövid életű volt.
 
A rendőrpártiak, akik egyébként többségben is voltak, jóformán kiszorították őket a helyszínről. Az egyik férfi azt mondta, senki nem akarja, hogy az Antifa jelen legyen a környéken, éppen ezért is paterolják el onnan őket. Végül aztán egymásnak esett a két oldal, bár a harc kezdete nem tisztázott. A kiérkező rendőrök több embert is letartóztattak, és elmondásuk szerint mindkét oldal részéről voltak erőszakos tüntetők.
 
Mindeközben a washingtoni Georgetown negyedben a BLM mozgalom tüntetői csaptak ricsajt, szó szerint. Szombat éjjel a szélsőséges aktivisták a vacsorázó embereket zaklatták, homofób mondatokat kiabáltak, és azt ordibálták az utcán, hogy mindenki ébredjen fel. Hangosbemondó segítségével azt is hirdették, hogy ha nekik nem jár az igazság, akkor másnak nem jár az alvás.
 
A BLM-tüntetők mindent megtettek azért, hogy az emberek ne tudjanak aludni, nemcsak ordibáltak, de fémedényeket is ütögettek, és azzal fenyegették a lakókat, hogy nem mennek el a házuk elől, amíg nem hallgatják meg őket. Az éttermekben vacsorázó emberektől pedig azt követelték, hogy emeljék fel az öklüket a mozgalom támogatásának jeleként. Akik ezt nem tették meg, azokat rasszistának bélyegezték.
 
Egy riporter, Ford Fischer szerint a tüntetők a They/Them Collective szervezethez tartoztak, akik egy anarchista csoportként jellemzik magukat.
 
V4NA nyomán
 
(2020.08.10.)