Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Közbeszerzési Hatóság: komoly hiba merült fel a Lánchíd-tender közbeszerzési felhívásában

Az elnök ismertetése szerint a közbeszerzési felhívás a jogszabályban "feketén-fehéren" rögzített feltételeknek több pontban sem nem felelt meg.

Komoly hiba merült fel a Lánchíd-tender közbeszerzési felhívásában, ezért küldték vissza hiánypótlásra - mondta Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
 
Az elnök ismertetése szerint a közbeszerzési felhívás a jogszabályban "feketén-fehéren" rögzített feltételeknek több pontban sem nem felelt meg.

 
Kiemelte, a legfontosabb hiba a referencia időszak volt, amit jogszabály határoz meg. Kifejtette, a főváros ennek értelmében legfeljebb 11 éven belül megkezdett, de 8 éven belül befejezett referenciát követelhet meg. A jogszabály mindössze annyi eltérést enged, hogy a kezdés ideje indokolt esetben 11 évnél korábbi is lehet. A kiírás kifogásolt része 8 év helyett 10 éves referenciaidőszakot írt volna elő.
 
Kovács László a problémát úgy érzékeltette, "ki szeretne olyan ügyvédet megbízni a jogi képviseletre, aki 10 éve nem praktizált (...), az építési beruházásoknál is így van, én nem szeretnék olyan épületben lakni, amit olyan kőműves épít, aki 10 éve nem épített semmit".
 
A hatóság elnöke kitért arra is, a közbeszerzési eljárások száma az idei első félévben - valószínűleg a koronavírus-járvány miatt - jelentősen csökkent. Idén az első hat hónapban 3746 közbeszerzési eljárást folytattak le, aminek az összértéke ezer-háromszáznegyvenhat milliárd forint volt. Ez azt jelenti, hogy az eljárások száma - 2019 hasonló időszakához képest - 25 százalékkel volt kevesebb, értékében pedig 20 százalékkal - tette hozzá.
 
Forrás: MTI
 
(2020.08.11.)