Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Perrel fenyegetik a migránspártiak a német belügyminisztert

Nem engedélyezte Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter Berlinnek és Türingia tartomány számára, hogy további migráns gyermekeket telepítsenek le. A főváros és a tartomány ezért jogi lépéseket fontolgat a szövetségi belügyminisztérium ellen.

Európai megoldást keres a migrációs problémára, ezért Horst Seehofer német belügyminiszter elutasította két német tartomány kérését, amelyek újabb kiskorú migránsokat telepítenének be Görögországból. Berlin és Türingia kormánya ezért jogi lépéseket fontolgat a szövetségi belügyminisztérium ellen. Egy friss közvélemény-kutatásból azonban kiderül, hogy a németek jelentős része nem akar több migráns gyermeket befogadni.
 
Nem engedélyezte Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter Berlin városa és Türingia tartomány számára, hogy további migráns gyermekeket telepítsenek le. A német főváros és a tartomány parlamentje erre vonatkozó kérvénnyel fordult a belügyminiszterhez, Seehofer azonban – korábbi álláspontját megváltoztatva – megtagadta annak aláírását.
 
A német Keresztényszociális Unó (CSU) elnöke korábban azt mondta, nem ért egyet azzal, hogy nemzeti szinten kezeljék a migráció problémáját. „Európának közös megoldást kell találnia. Jó úton haladunk, és nem vagyok hajlandó arra, hogy mindezt veszélybe sodorjam” – jelentette ki Seehofer. Korábban rámutatott, hogy az EU soros elnökeként a migráció okozta problémák megoldását tartja Németország egyik legfontosabb feladatának.
 
Berlinben és Türingiában feszültséget okozott Seehofer elutasító döntése, tartományi politikusok ezért jogi lépéseket fontolgatnak a belügyminisztérium ellen.
 
Az Európába irányuló migrációt a leghangosabban támogató baloldali civil szervezet, a Seebrücke („Tengeri hidak”) kedden délelőtt demonstrációt tartott a berlini parlament épülete előtt olyan jelszavakkal és plakátokkal, mint „Senkit se hagyjunk magára” (Leave no one behind) vagy „Berlinnek perelnie kell” (Berlin muss klagen).
 
A Seebrücke tavaly nyáron több utcai demonstrációt szervezett Berlinben Carola Rackete, a Sea Watch 3 migránshajó kapitánya mellett, akit az illegális migráció támogatása miatt Olaszországban jogi eljárás alá vontak.
 
Németország még márciusban beleegyezett abba, hogy befogad 350 migráns hátterű gyermeket abból a mintegy 1600 fiatalkorúból, akik eddig zsúfolt görögországi menekülttáborokban éltek a családjukkal együtt. Június végéig mintegy 300 migránsgyermek érkezett az országba, többen közülük betegen.
 
A német társadalom egyébként erősen megosztott a migránsok befogadása ügyében, derül ki a Civey közvélemény-kutatásából, amelyet a Der Spiegel hírmagazin megbízásából készítettek augusztus elején.
 
E szerint a lakosság 36,5 százaléka támogatja, hogy még több gyermeket és fiatalkorút telepítsenek be az országba. Ugyanakkor a válaszadók 42 százaléka „kissé ellenzi” vagy „egyértelműen ellenzi”, hogy további menekült gyermekek érkezzenek Németországba. A válaszadók 15,2 százaléka véli úgy, hogy a jelenlegi szám megfelelő.
 
V4NA nyomán
 
(2020.08.12.)