Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Jöhet a Celtic!

A Ferencváros könnyedén lépett tovább a svéd bajnok ellen

Megkezdődött a 2020/21. évi labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelemsorozata, ahol az első selejtezőkörben rögtön érdekeltek is voltunk a Ferencváros által. Az első megmérettetést sikerrel vette a magyar bajnok, így készülhet a következő körre, ahol a skót sztárcsapat, a Celtic Glasgow vár majd a mieinkre.

A koronavírus-járvány miatt ezúttal egymeccses párharcokkal kezdődik az idény, így különösen fontos volt jól teljesíteni a Djurgarden ellenében. Ez szerencsére így is alakult, jóllehet, a svédek eléggé lekezelően álltak a magyar rekordbajnokhoz, jelezve: örülnek a sorsolásnak, hiszen a legkevésbé erős csapat ellen kell mérkőzniük a továbbjutásért.
A Fradi az első pillanattól kezdve kezdeményező játékot folytatott, miközben masszívan ügyelt saját kapuja biztonságára is. Kisebb lehetőségek után váratlanul meglett a vezetés: a 33. percben a tavalyi sorozatban is kulcsfontosságú gólokat jegyző Tokmac Nguen kitűnően helyezett, erős lövését nem tudta hárítani a svéd cerberus. A játékrész a továbbiakban kiegyenlített küzdelmet hozott, a kapuk nemigen forogtak veszélyben.
A második játékrészben nem változott a játék képe. A magyar bajnok uralta a játékot, a svédek érdemben nem tudtak veszélyeztetni. A 62. percben eldőlt a mérkőzés, Boli gyönyörű indításával Tokmac lépett ki, és kivetődő kapus mellett magabiztosan helyezett a bal sarokba.
Bár később Boli, Uzuni, majd a csereként beállt Varga Roland előtt is adódott még lehetőség, az eredmény már nem változott, de a vártnál így is lényegesen könnyebben verte ki a Fradi a svéd bajnokot. A meccs emlékeztetett a 2015 végén lejátszott norvég-magyar Eb-pótselejtezőre, ahol az előzetesen lekezelő és nagyképű norvégok végül kettős vereséggel maradtak alul válogatottunkkal szemben. Itt most a svédek örömködtek előzetesen a sorsolás láttán, de végül ők távoztak lógó orral a Groupama Arénából.
Az öröm megérdemelt és jogos, de máris előre kell tekinteni. Egy hét múlva ugyanis a Ferencvárosnak Glasgow-ban lesz jelenése, a klasszisokból álló, és az első fordulóból 6-0-s győzelemmel tovább lépő Celtic otthonában. Miután ez a kör is egy párharcos, így különösebb taktikázásra nincs mód, a szoros vereség is kiesést jelent majd.
Komoly párharc lesz, de ha sikerül a Fradi-játékosoknak maximumot nyújtani, akkor lehet esély az egyébként jobb erőkből álló skót bajnok ellen is.
                                                                                              
Kovács Attila
Fotó: ​A ferencvárosi Myrto Uzuni (j) és Jesper Nyholm, a svéd Djurgarden játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Djurgarden mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. augusztus 19-én. A Ferencváros 2-0-ra győzött. MTI/Szigetváry Zsolt