Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


USA - Büntetik azt a fotóst,aki nem hajlandó meleg párok esküvőjén dolgozni

Egy helyi rendelet szerint, ha egy keresztény fotós megtagadja, hogy meleg párok esküvőjén dolgozzon, súlyos büntetésre számíthat. Chelsey Nelson, egy fiatal fotós lány ügyében végül a kerületi bíróság döntött.

Louisville-ben dolgozik fényképészként Chelsey Nelson (fotón) , egy fiatal, keresztény nő. Egy helyi rendelet szerint, ha ő megtagadja egy meleg párnak az esküvői fotózását, akkor büntetésre számíthat. Ráadásul azt is tiltja a szabály, hogy elmagyarázza a pároknak, hogy a keresztény hite miatt nem fotózhatja őket, illetve a vallásáról nem is posztolhat az interneten.
 
Chelsey ügye végül egyenesen egy kentucky-i kerületi bíró, Justin R. Walker elé került, egy keresztény jogi cég, az Alliance Defending Freedom (ADF) segítségével. Itt az az ítélet született a fotós művészi szabadságát illetően, hogy nem lehet őt arra kényszeríteni, hogy fotósként részt vegyen meleg párok esküvőjén.
 
Az ítélet szerint nem kell választani a melegek jogai és a szólásszabadság között, így Chelsey megtagadhatja a szolgáltatásait a meleg párok előtt. A bíró azt is kimondta, hogy ahogyan a melegeket és a leszbikusokat nem lehet társadalmon kívüliként kezelni, úgy nem lehet ezt megtenni a mély hitű amerikaiakkal sem.
 
Az ADF szerint a Louisville-ben hatályos rendelet megsérti Chelsey alkotmányos jogát a szólás- és a vallásszabadsághoz. A vállalat egyetért a szövetségi bíróság döntésével, miszerint felfüggesztik a rendelet hatályát Chelsey-re nézve, amíg a jelenlegi ügynek a végére nem érnek.
 
V4NA nyomán
(2020.08.21.)