Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Megújult a sztalini terror kárpátaljai áldozatainak emlékműve

A több mint félhektárnyi területet a Tisza-parti badalóiak igyekeznek rendszeresen rendben tartani, a négy éve felújított emlékműről sohasem hiányoznak a megemlékezés koszorúi.

A Badaló központjában, közvetlenül a református templom mellett elhelyezkedő Mártírok-emlékpark fontos emlékhelynek számít a helyiek számára, hiszen itt kapott helyet az az emlékmű, amely a II. világháború és a sztálini önkény badalói áldozatainak állít mementót.
 

A több mint félhektárnyi területet a Tisza-partiak igyekeznek rendszeresen rendben tartani, a négy éve felújított emlékműről sohasem hiányoznak a megemlékezés koszorúi.
 
Utoljára négy éve, 2016-ban volt újrafestve a parkot övező kerítés is, amely az elmúlt napokban új köntöst kapott. A KMKSZ helyi alapszervezetének szervezésében zajló munkálatok keretében újrafestették a kerítést, amelybe most is sikerült becsempészni némi nemzeti színekre utaló motívumokat is. A helyi alapszervezet ezúton is szeretne köszönetet mondani a társadalmi munkában részt vevő 24 személynek, akik kétkezi munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a badalói Mártírok-emlékpark az elkövetkezőkben is méltó helye legyen őseink jelképes nyughelyének.
 
Forrás: Kárpátinfo hetilap
 
(2020.08.29.)