Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Csütörtökön nyílik a Városligeti Sportcentrum

„Az újjávarázsolt zöld környezetben több mint egy tucat sportágban próbálhatják ki magukat a látogatók a már korábban átadott, 13 ezer négyzetméteres új nagyjátszótér mellett.”

 
Csütörtöktől veheti birtokba a közönség az új Városligeti Sportcentrumot, amely a Liget Budapest program keretében az Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út kereszteződéséhez közeli 3,5 hektáros parkrészen épült meg.
 
A Városligetben a főváros egyik legsokoldalúbb sportcentruma nyílik meg, ahol újjávarázsolt zöld környezetben több mint egy tucat sportágban próbálhatják ki magukat a látogatók a már korábban átadott, 13 ezer négyzetméteres új nagyjátszótér mellett - közölte a terület szerdai sajtóbejárásán a beruházó Városliget Zrt. vezérigazgatója.
 
Gyorgyevics Benedek hangsúlyozta: a Városligetben mindig nagy hagyománya volt a sportnak, de ilyen feltételekről mindeddig "csak álmodni lehetett".
A sportközpontban műfüves labdarúgó pálya lelátóval, kosárlabdaaréna, három multifunkciós sportpálya, kondipark, terepügyességi park mászófallal, pumptrack pályával, valamint tizenhárom sakkasztal, négy ping-pong asztal, két teqball asztal, női, férfi és akadálymentesített öltözők, valamint ivókutak, kerékpártárolók is helyet kaptak - sorolta.
Mindezeket - két bérelhető sportpálya kivételével - bárki ingyenesen használhatja - hangsúlyozta a vezérigazgató.
 
Mint hozzátette azonban, az új sportcentrumban két foglalható, kivilágított sportpályát is létrehoztak: a Városligeti Miniaréna Budapest egyik legmodernebb, kézilabdapálya méretű kivilágítható műfüves labdarúgó pályája, melynek különlegessége, hogy fedett cserepadokkal, lelátóval, digitális eredményjelző táblával is ellátták.
A Kosárlabda Miniaréna pedig várhatóan az amatőr és profi kosarasok egyik kedvenc helye lesz; a szabványos méretű kosárpálya gumi burkolatú, 4,2 méter magas védőhálóval rendelkezik. A bérelhető sportpályákat a Liget Budapest projekt honlapján lehet lefoglalni kedvező áron - jegyezte meg.
 
Gyorgyevics Benedek beszámolója szerint a sportcentrum kialakításakor különös hangsúlyt fektettek arra, hogy valamennyi új pályát, sporteszközt és szolgáltatást a mozgássérültek és fogyatékkal élők is biztonsággal igénybe tudják venni.
A vezérigazgató emlékeztetett arra is, hogy a Fővárosi Önkormányzat által elrendelt, zöldfejlesztési stopot eredményező változtatási tilalmat az Országgyűlés feloldotta, így megújulhatott a három és fél hektáros terület teljes zöldfelülete is, amely 60 új lombos fával és több ezer cserjével, évelővel gazdagodott.
 
Dombi Rudolf kajakozó olimpiai bajnok, a Magyar Diáksport Szövetség kiemelt projektjének vezetője a helyszínen az MTI-nek elmondta, hogy az új sportközpont fejlesztését a kezdetektől figyelemmel követték és nagyon örülnek annak, hogy világszínvonalú pályákat vehetnek birtokba a látogatók. Hozzátette: a kínálat sokrétű, a létesítmény nem csak a "hagyományos" sportok kedvelőinek nyújt lehetőséget, a terepügyességi park például egyedi mászófallal és rollerezésre, görkorcsolyázásra, BMX-ezésre tervezett izgalmas pályákkal várja a sportolókat.
 
Láng György, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatója arról számolt be, hogy a Ligettől mindössze pár száz méterre található intézmény tanárai és diákjai már nagyon várták a beruházás elkészültét, most pedig, a koronavírus-járvány ismételt erősödése idején különösen jól jön majd, hogy szabadtéri tornaórákat is tudnak tartani a sportcentrumban a környékbeli iskoláknak biztosított idősávokban.
 
Gyorgyevics Benedek hozzáfűzte, hogy az új sportlétesítmény megnyitását követően tovább folytatódik a Városliget parkfejlesztésének második üteme, idén ősztől további család-, gyermek- és sportbarát fejlesztések várják majd a látogatókat.
Elkészül a két kilométeres, kivilágított futókör, egy újabb kutyás élménypark, a hangulatos, új városligeti promenád Ajtósi Dürer sor - Damjanich utca közötti szakasza, megújul továbbá a Kis Botanikus kert is a parkban. A mostani parkfejlesztési ütemben 93 ezer négyzetméternyi zöldfelület újulhat meg és több mint 200 lombos fát is elültetnek - számolt be a várható fejlesztésekről.
 
MTI nyomán
 
Fotó: A Liget Budapest Projekt részeként elkészült új Városligeti Sportcentrum kosárlabdapályája a sajtóbejárás napján, 2020. szeptember 2-án. A közönség szeptember 3-tól veheti birtokba az új sportközpontot, amely az Ajtósi Dürer sor - Dózsa György út kereszteződéséhez közeli 3,5 hektáros parkrészen épült meg. A sportcentrumban műfüves labdarúgópálya lelátóval, kosárlabdaaréna, három multifunkciós sportpálya, kondipark, terepügyességi park mászófallal, pumptrack pályával, valamint tizenhárom sakkasztal, négy pingpongasztal, két teqballasztal, női, férfi és akadálymentesített öltözők, valamint ivókutak, kerékpártárolók is helyet kaptak.
MTI/Szigetváry Zsolt
 
(2020.09.02.)