Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Lángokban áll a leszboszi menekülttábor

A szigetlakók szerint a migránsok okozták a tüzet, és aztán akadályozták a tűzoltók munkavégzését.

 
Több tűz is kiütött szerdára virradóra a Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborban Görögországban, helyi sajtójelentések szerint több lakókonténer kigyulladt, ami miatt a hatóságok elrendelték a létesítmény kiürítését.
 
Az ERT közszolgálati rádió tudósítása szerint időközben már majdnem mindenkit evakuáltak a szinte teljesen lángokban álló táborból.
 
A tűzoltók munkáját hátráltatják az erős széllökések, amelyek tovább szítják a lángokat. A helyszínen tevékenykedő segélyszervezetek és önkéntes segítők a közösségi médiában arról adtak hírt, hogy egyes emberek menekülési útvonalát elzárta a tűz és az erős füst.
 
A tűz okairól egyelőre ellentmondásosak az értesülések: a tábor egyes lakói azt állítják, hogy a szigetlakók gyújtogattak, míg más információk szerint a migránsok okozták a tüzet, és aztán akadályozták a tűzoltók munkavégzését.
 
A leszboszi tűzoltóságnak kedd este óta egy nagyszabású erdőtűzzel is meg kell birkóznia Moriától mintegy 25 kilométerre északnyugatra.
 
Az eredetileg 2800 fősre tervezett Moria tábor jelenleg mintegy 12 600 embernek ad otthont. A létesítményt a múlt héten karantén alá helyezték, miután egyre több menedékkérő fertőződött meg a koronavírussal.
 
Forrás: hirado.hu
(2020.09.09.)