Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Orbán Viktor: Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével

A dolgok mostani állása szerint az operatív törzs nem látja szükségét annak, hogy Budapesten külön, speciális, az országos szabályoktól eltérő és annál szigorúbb intézkedéseket léptessen életbe - írta Orbán Viktor miniszterelnök a főpolgármesternek címzett csütörtöki válaszlevelében, melyben azt is javasolta: Karácsony Gergely építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével.
 
A kormányfő a levelében - amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátott az MTI rendelkezésére - biztosította Karácsony Gergelyt, hogy a budapesti intézkedéseket szigorító javaslat a főpolgármester bevonása nélkül nem kerülhet a kormány asztalára.
 
Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a kormány operatív törzset működtet Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes vezetésével. A járvány kezeléséhez szükséges összes információt és szakmai tudást az operatív törzs gyűjti össze, s javaslatot tesz a kormánynak és a közegészségüggyel foglalkozó állami szerveknek, mit tegyenek, illetve mit ne tegyenek - olvasható a levélben.
 
A miniszterelnök azt írta: az operatív törzs munkájának eredménye mindenki számára hozzáférhető, így "az önkormányzat, a főváros és a főpolgármester úr számára is".
 
A kormányfő továbbra is azt javasolja Karácsony Gergelynek, hogy "építsen ki megfelelő munkakapcsolatot a kormány operatív törzsével".
 
Orbán Viktor a válaszlevelében azt írta, hogy a járvány első hullámával szembeni küzdelmet Magyarország megnyerte, "sok tapasztalatot szereztünk, és a védekezés számos formáját kipróbáltuk". "Ezekre a tapasztalatokra építjük a most megérkezett második hullám elleni küzdelmünket is" - mutatott rá a miniszterelnök.
 
(forrás: kormany.hu)
 
(2020.09.10.)