Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Gulyás Gergely: szigorúbb büntetések jöhetnek a pedofilügyekben

A fővárosi fenntartású Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában történt koronavírus-fertőzésekkel kapcsolatban elmondta, remélik, nem lesz egy újabb Pesti úti tragédia.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón szerkesztőségünk kérdésére azt mondta, hogy a kormány gyermekvédelmi csomagot tervez, és az még az idén elkészülhet.
 
Egy évvel ezelőtt a lengyel miniszterelnök a pedofilia büntetésének szigorítását jelentette be: a nemi erőszak gyermekáldozatainak felső korhatárát 16 évre emelik, pedofiliáért a jövőben 5-30 évig terjedő börtönbüntetés jár, és az ilyen bűncselekmény nem évülhet el.
Kérdezzük ezt azért, mert az utóbbi időben sok megrázó pedofil bűncselekményre derült fény. És ezért különösen felháborítónak tartjuk, hogy a most 75 éves, önmagát leleplező pedofil, a ’68-as párizsi diáklázadások katedrára piszkító vezére, Daniel Cohn-Bendit újra feltűnt a színen, a köztudattan balliberális oldalhoz sorolható milliárdosnak, Leisztinger Tamás Népszava napilapjában, mégpedig a színi növendékek anarchiát idéző cselekedeteit támogatva.
Magyarország milyen álláspontot képvisel ebben a kérdésben, tervezi-e az ezzel összefüggő törvények szigorítását? –kérdeztük a minisztert.


Aki válaszában leszögezte: a mostaninál szigorúbb intézkedések jöhetnek.
 
Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára rendszeresen azt nyilatkozza, hogy ő majd változtat az EP gyakorlatán és a tagállamok kormányfőinek grémiumát megkerülve, az önkormányzatok pályázhatnak az uniós forrásokra.
Változott –e valami az EU-s gyakorlatban, mert Karácsony Gergely azt terjeszti, hogy a városok közvetlen támogatáshoz jutnak a világjárvány utáni gazdasági talpraállást segítő alapokból? –kérdeztük.
 
Gulyás Gergely kifejtette: az EU-t államok alkotják, és maga az unió fogadott el olyan szabályokat, hogy a hazai központi régiókat nem lehet támogatni csak nagyon kicsi összeggel - mondta kérdésre a miniszter. Gulyás szerint maga az unió mondja, hogy a központi régió olyan fejlett, hogy csak kevés pénzt kaphat.
 
Biztosítottak a védekezéshez szükséges feltételek
 
A koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges feltételek biztosítottak - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
 
Gulyás Gergely kifejtette: mind a kórházi ágykapacitás, mind a szükséges számú lélegeztetőgépek, mind a maszk, a kesztyű és egyéb eszközök utánpótlása rendelkezésre áll.
Közölte azt is: a kormány az emberi élet védelmét tartja a legfontosabbnak, és nem a megbetegedések száma a legfontosabb mutató, de európai összehasonlításban ebben is jól állunk.
Nem engedhető meg, hogy a vírus tönkretegye a mindennapi életet - mondta. Magyarország az uniós tagállamok közül a munkavállalók számát tekintve is a lehető legkisebb veszteséggel élte túl az első hullámot - tette hozzá.
 
Gulyás Gergely kiemelte: 791 milliárd forintot költöttek eddig a védekezésre és több mint 2 ezer milliárd forintot fordítottak a gazdaságra. A fizetési moratórium bevezetése 3 ezer milliárd forint értékű fizetési kötelezettség elhalasztásának lehetőségét jelentette, és a cégek kétharmada, a magánadósok több mint fele élt is a lehetőséggel.
2100 milliárd forintot tesznek ki a tőke- és garanciaprogramok, míg a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja 1500 milliárd forintot jelent.
Az első féléves gazdasági adatok jobbak az EU-átlagnál, de így is 6,1 százalékos recesszióba süllyedt a magyar gazdaság. Ezért fontos a gazdaság élénkítése, a munkahelyek megőrzése, valamint az együttműködés a társadalomban, ami lehetővé teszi a fegyelmezett védekezést és az ország működésének fenntartását - fogalmazott.
 
A fővárosi fenntartású Kamaraerdei Úti Idősek Otthonában történt koronavírus-fertőzésekkel kapcsolatban elmondta, remélik, nem lesz egy újabb Pesti úti tragédia és arra kérik a fővárosi önkormányzatot tegyen meg ennek elkerülése érdekében mindent. Hozzátette: a védekezés időszakában nem a politikai vitákat kell folytatni, egy fenntartónak kötelessége, hogy mindent megtegyen a védekezés érdekében. Ha ehhez az állam bármilyen segítséget nyújthat, akkor azt meg fogja tenni - jelezte.
 
m.a./MTI
(2020.09.11.)