Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

A Magyar Fórum feltette kérdéseit a Kormányinfón

1. Egy évvel ezelőtt a lengyel miniszterelnök a pedofilia büntetésének szigorítását jelentette be: a nemi erőszak gyermekáldozatainak felső korhatárát 16 évre emelik, pedofiliáért a jövőben 5-30 évig terjedő börtönbüntetés jár, és az ilyen bűncselekmény nem évülhet el.
Magyarország milyen álláspontot képvisel ebben a kérdésben, tervezi-e az ezzel összefüggő törvények szigorítását?
Kérdezzük ezt azért, mert az utóbbi időben sok megrázó pedofil bűncselekményre derült fény. És ezért különösen felháborítónak tartjuk, hogy a most 75 éves, önmagát leleplező pedofil, a ’68-as párizsi diáklázadások katedrára piszkító vezére, Daniel Cohn-Bendit újra feltűnt a színen, a köztudattan balliberális oldalhoz sorolható milliárdosnak, Leisztinger Tamás Népszava napilapjában, mégpedig a színi növendékek anarchiát idéző cselekedeteit támogatva.
 
2. Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára rendszeresen azt nyilatkozza, hogy ő majd változtat az EP gyakorlatán és a tagállamok kormányfőinek grémiumát megkerülve, az önkormányzatok pályázhatnak az uniós forrásokra.
Változott –e valami az EU-s gyakorlatban, mert Karácsony Gergely azt terjeszti, hogy a városok közvetlen támogatáshoz jutnak a világjárvány utáni gazdasági talpraállást segítő alapokból?
 
3. Mit tud tenni a magyar külügy annak érdekében, hogy minél hamarébb kiderüljön, kik és miért fenyegették meg a kárpátaljai magyarságot, sőt két magyar konzulátust? Gondolok az „el Ukrajnából magyar kutyák” fenyegető levélre?
Megerősítették-e Magyarország Beregszászi és Ungvári Konzulátusának védelmét?
 
4. Idén nem csak Trianonra emlékezünk, hanem Zrínyire is. A Zrínyi emlékév kapcsán milyen történelmi, hadtörténeti programokra készülünk, olyan formában, hogy a fiatalokhoz is eljusson?
 
5. Hétfőn Máté Gábor, a Színművészeti lemondott oktatója azt próbálta bizonygatni az ATV-ben, hogy a Színművészetin nemzeti oktatás folyik, bármit is mondd Vidnyánszky Attila.
Mit gondol, ha valóban az lenne, akkor miért nem készült a frissen végzettek által akár Rákócziról, Trianonról, vagy most Zrínyiről filmalkotás? És attól, hogy az oktatás nyelve magyar, máris nemzeti is az egyetem? Az MSZMP Politikai Főiskolán is magyarul oktattak…
 
6. Mit szól ahhoz, hogy az ellenzék századszorra is képes ujjongva beszámolni arról, hogy a New York Times is foglalkozik az SZFE ügyével? Pedig köztudattan a cikk szerzője Novák Benjamin a 444 külsős munkatársa. Mit gondol, befejezi-e még a mi életünkben a Csurka István által még a ’90-es években leleplezett „Meyer és Weyer forgatókönyv” szerint a közvélemény félrevezetését a balliberális oldal?
 
A miniszter válaszát nézze meg a Magyar Fórum Facebook oldalán!

 
(2020.09.11.)