Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Itt tartunk - a fekete kábítószer-fogyasztók már a rendőr orra előtt is elszívhatnak egy spanglit

„Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol a kábítószer-fogyasztók az angol rendőr orra előtt is elszívhatnak egy spanglit, tudván, hogy az semmit sem tehet ellene.”

Nagy felháborodást váltott ki a rendőrök körében a legújabb szigorítás, miszerint most már az sem lehet elegendő indok az ellenőrzésre, ha fűszagot éreznek valakin.
A szigorítás egy tavaly novemberben történt ügy miatt került terítékre. Akkor egy brit járőr felszólított egy fekete bőrű biciklist, aki a jelzőlámpánál várakozott, hogy álljon meg, mert fűszagot érez rajta. A férfi először figyelmen kívül hagyta a járőr felszólítását, és miután a lámpa zöldre váltott, elindult.

 
A járőrök nem hagyták annyiban. A biciklis után mentek, és felszólították, hogy vegye le a cipőjét, hogy ellenőrizhessék, ott tartja-e a drogot. Végül nem találtak tiltott szert a biciklisnél.
 
Emmanuel Arthur, a megállított és igazoltatott biciklis az igazoltatásáról készült videót feltöltötte az internetre azzal a szöveggel, hogy a járőrök nyilvánosan megszégyenítették őt. Ami pedig a leginkább felháborította, hogy mindezt ok nélkül tették, mivel egyáltalán nem volt nála semmilyen tiltott szer.
 
Arthur hivatalos panaszt is benyújtott a rendőrségen, mivel szerinte faji megkülönböztetés áldozatává vált. Az ügyet kivizsgálták, a vádat megalapozatlannak találták, miután az intézkedő rendőrtiszt a legutóbbi egy évben lefolytatott intézkedéseinek leellenőrzését követően megállapították, hogy hasonló indokkal állított meg másokat is, etnikumtól és nemtől függetlenül.
 
A brit rendőrök most utasításba kapták, hogy csupán a kannabisz szagának észlelése miatt nem „zaklathatják” a járókelőket, mert az nem minősül alapos indoknak az ellenőrzésre.
 
„Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol a kábítószer-fogyasztók a rendőr orra előtt is elszívhatnak egy spanglit, tudván, hogy az semmit sem tehet ellene” – mondta egy rendőr a Daily Mailnek.
 
hirado.hu
(2020.09.12.
)