Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Ha nem kértek az iszlámból, minek hoztatok ide?

A muszlim nő égő fáklyával a kezében hergeli a tömeget és azon túl, hogy kutyáknak nevezi a rendőröket és a svédeket, azt kiabálja: "Ha nem kértek az iszlámból, miért hoztatok ide minket, kutyák?"

 
Égő fáklyával szított agresszív lázadást egy muszlim nő, válaszul a korábban Malmöben történt Korán-égetésre. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet.
 
Egy 58 éves muszlim nő szított erőszakos tüntetést Malmöben. Az eseményről készült videón látszik, hogy a nő égő fáklyával a kezében hergeli a tömeget és azon túl, hogy kutyáknak nevezi a rendőröket és a svédeket, azt kiabálja: "Ha nem kértek az iszlámból, miért hoztatok ide minket, kutyák?"

 
A nő azzal vádolja a rendőrséget, hogy a rendőrség megvédte a tüntetőktől azt az iszlám-ellenes aktivista csoportot, akik közterületeken égettek Koránt, azzal, hogy letartóztatta őket - ahogy a nő fogalmaz, "elvitték őket" a helyszínről. A muszlim hölgy úgy véli, hogy ha valaki Koránt éget, azt a rendőrségnek nincs joga megvédeni. A zavargás szervezőit Mattias Sigfridsson malmöi rendőrfőnök szerint még keresik. A hatóságok eddig 15 embert azonosítottak, akik gépkocsikat gyújtogattak, buszpályaudvarokat vertek szét és a rendőrökre támadtak.
 
Malmöben, már régóta forrnak az iszlám-ellenes indulatok, amik pár hete abban csúcsosodtak ki, hogy egy radikális aktivista csoport közös Korán-égetéssel akart demonstrálni a muszlim vallás térhódítása ellen Svédországban. A bejelentés utáni napokban annyi halálos fenyegetést kaptak azonban, hogy a rendőrségnek meg kellett tiltania a rendezvény megtartását, mert nem tudta garantálni a résztvevők biztonságát.
 
Később a Stram Kurs dán iszlám-kritikus párt megtartotta a beígért Korán-égetést Rinkebyben és Rasmus Paludan - a párt svéd-dán származású vezetője - azt is bejelentette, hogy az esemény csak egy volt a hasonló rendezvényeik sorában. A svédországi iszlám-ellenes demonstrációkról a SamhallsNytt tudósít rendszeresen és YouTubeon közzé is tettek egy videót a Rinkeby rendezvényről, azonban azt a videómegosztó platform nem sokkal utána leszedte.
 
V4NA nyomán
(2020.09.13.)