Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


A fák jogaira hivatkozva betiltja a karácsonyfát Bordeaux polgármestere

Marine Le Pen: a karácsonyfa halott fa a zöldek szemében?! Ezek az emberek zsigerileg utasítanak el mindent, ami országunkat, hagyományainkat, kultúránkat alkotja, és apránként elpusztítanák az egészet.

A nyugat-franciaországi Bordeaux zöld párti polgármestere, Pierre Hurmic szeptember 10-én bejelentette, hogy az év végi ünnepek alkalmával egyetlen karácsonyfát sem fog állítani az önkormányzati hivatal, tehát a főtérről is száműzik a város szimbólumának számító ünnepi fenyőt.
 
A nemrég megválasztott politikus azzal indokolta a döntését, hogy a zöld szellemiségű programjával nem összeegyeztethetőek „a halott fák”.
 
A nagy port kavart sajtótájékoztatója alkalmával Hurmic azt is bejelentette, hogy Bourdaux elkészíti „a fák jogainak nyilatkozatát”, és legkésőbb december 31-éig helyi törvényeket vezetnek be a fák védelme érdekében.
 
A Nemzeti Tömörülés (Rassemblement national) elnöke, Marine Le Pen kultúraromboló intézkedésnek nevezte Hurmic döntését.
 
„A karácsonyfa halott fa a zöldek szemében?! Ezek az emberek zsigerileg utasítanak el mindent, ami országunkat, hagyományainkat, kultúránkat alkotja, és apránként elpusztítanák az egészet. Franciák, ébredjetek fel!” – fogalmazott a politikus a Twitter-oldalán.
 
A helyi lakosok közül többen azt írták, hogy a városvezető intézkedése keresztényellenes, illetve megpróbálja ellopni a karácsony varázsát.
 
V4NA nyomán
(2020.09.13.)