Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Orbán Viktor gratulált Japán új miniszterelnökének

„Országaink hosszú múltra visszatekintő barátsága az elmúlt évek munkája nyomán egy átfogó és sikeres stratégiai együttműködéssé fejlődött”.

Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Szuga Josihide új japán kormányfőnek; ebben méltatta a stratégiai együttműködéssé fejlődött magyar-japán barátságot, és budapesti látogatásra is meghívta az ázsiai ország vezetőjét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.
 
A korábbi miniszterelnök, Abe Sindzó augusztus 28-án jelentette be lemondását tisztségéről, romló egészségi állapotára hivatkozva.
 
Orbán Viktor az új kormányfőhöz címzett levelében azt írta: büszkeséggel tölti el, hogy "országaink hosszú múltra visszatekintő barátsága az elmúlt évek munkája nyomán egy átfogó és sikeres stratégiai együttműködéssé fejlődött". A magyar miniszterelnök nagyra értékelte, hogy a kétoldalú kapcsolatok 150. évfordulója alkalmából rendezett közös ünneplés eseményein személyesen is részt vehetett Tokióban.
 
Kifejezte meggyőződését, hogy a jelenlegi globális kihívások ellenére minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapuló magyar-japán kapcsolatokat továbbfejlesszék.
"Örömömre szolgál, hogy az Ön személyében egy sokat látott, rátermett vezetővel dolgozhatok együtt, aki országa fejlesztése mellett a konzervatív értékek tisztelete iránt is elkötelezett" - írta Orbán Viktor Szuga Josihide miniszterelnöknek.
 
Hozzátette: nagy várakozással tekint a közös munka elé, és bízik abban, hogy "harminc év után újra Budapesten köszönthetjük Japán miniszterelnökét. Ezúton szeretném meghívni miniszterelnök urat egy hivatalos magyarországi látogatásra, mellyel új lendületet adhatunk a magyar-japán kapcsolatoknak" - fogalmazott Orbán Viktor.
 
Levele végén azt írta, őszintén kívánja, hogy a nehézségek ellenére Japán és Tokió kiváló házigazdája legyen az olimpiai játékoknak, és "sok japán és magyar sportsikert ünnepelhessünk 2021-ben".
 
MTI nyomán
(2020.09.16.)