Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Nyugaton verik, Lengyelországban megvédik a rendőröket

Míg a nyugati országok hírei a rendőrség elleni tüntetésekről szólnak és arról, hogy liberális nyomásra mennyi pénzt vonnak el a hatóságoktól, a lengyel kormányfő bejelentette, hogy szigorítani fogják a rendőrök elleni bűncselekmények büntetését, hogy megvédjék tisztjeiket.

Szigorításokat jelentett be a lengyel kormány a rendőrök ellen elkövetett erőszak büntetésére. A bejelentés válaszul érkezett azután, hogy két férfi több rendőrre is rátámadt szombat este. Mateusz Morawiecki elfogadhatatlannak nevezte az ilyen eseteket, majd rámutatott, hogy a lengyel társadalom nagy része – a statisztikák szerint 80 százaléka – bízik a rendőrökben és tiszteli a tiszteket.
 
A kormányfő elmondta, hogy az állampolgárok hálásak a rendőrök szolgálatáért, és a kormány kötelessége, hogy tovább erősítse a védelmüket. Mariusz Kaminski belügyminiszter hozzátette, hogy a sérült rendőröket mindig támogatás és gondoskodás kell hogy övezze, és kitüntetéseket is bejelentett, hogy megjutalmazzák a hatóságokat bátorságukért és szakmai eredményeikért.
 
Jarowlaw Szymczyk rendőrfőnök szintén nyilatkozott, megköszönte a kormány döntését és rámutatott, hogy elfogadhatatlan, hogy egyesek egyéni érdekeiket nézve félinformációkra hivatkozva ítélkeznek a rendőrök felett és eltagadják áldozatos munkájukat.
 
Míg a lengyel lépést a közvélemény pozitívan fogadta, addig Nyugaton, főleg az Egyesült Államokban, a BLM zászlaja alatt egész mozgalom szerveződött a rendőrség felszámolására, akik több sikert is elértek aktivizmusukkal és komoly pénzeket vontak el a hatóságoktól. A hatóságok becsületét olyan szinten csorbítják, hogy Seattle-ben lemondott a fekete rendőrfőnök, amikor rasszizmussal vádolták a hatóságokat, Austinban pedig annyi támogatást vontak meg a rendőröktől, hogy már nem képesek biztosítani a város biztonságát.
 
Forrás: V4NA
(2020.09.18.)