Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13KI A HIBÁS

Akárhány szavazatot kapjon is a tetűhintázó, judapestező jelöltjük, ha veszít, azért a választó lesz a hibás. Ezt írtam le a legutóbbi vasárnapon rendezett országgyűlési választások előtt. 
Bár az eljövendő lottó-nyeremény-sorsolásának  5 számát találnám el ilyen pontosan, mint amilyen menetrendszerűen  igazolta bizonyos Gulyás Balázs, a moslékkoalíció nagy barátja a feltételezésemet. A minap  történt, az egyik ellenzéki tévé egyenes beszéd vagy akárminek   elnevezett   műsorában, hogy  Kovács Zoltán az ugyancsak ellenzéki "és" c. lap főszerkesztője  és  Gulyás Balázs,  Rónai Egonnal  hármasban  értékelték a nagy ellenzéki fiaskót, ami  Borsod 6. sz. választókerületében megesett.  
Kovács Zoltán nyekergett kicsit: nem volt igazán jó(!?) a jelölt se, meg hát az ellenzéki pártok is hiába nyertek itt-ott már egy éve pozíciókat, úgy rosszak, ahogy vannak, 10 éve se ötletük, se szaguk, se bűzük,  mázolta szét a matériát a főszerkesztő.
A ki a hibás kérdésre  Gulyás Balázs válasza: a tiszaújvárosi szavazó, aki elment azért, aki meg nem, azért. Azokat, a szocialista iparvállalati szférában szocializálódottakat nem zavarta, sőt nekik   tetszett, hogy Bíró nyílt színen tele pofával zsidózik, cigányozik.  Ők direkte ezt szerették benne,   másképp nem szavaztak volna rá annyian közülük.
Szóval nem az összeállás alapvető erkölcstelenségét és létezhetetlenségét, nem a haszonleső  Gyurcsány-Dobrev  házaspárt és a  DK-t,  nem a zsidózó Bíró mellett   személyesen is kiálló Karácsony Gergely főpolgármestert és pártját, a Párbeszédet, vagy a szintén  zenész  Fekete-Győr Andrást  és pártját, a Momentumot,   nem is Ungár Pétert és  LMP-jét, még csak nem is Kunhalmi Ágnes mozdulatművésznő társelnököt és láthatatlan pártját, az MSZP-t, vagy magát a jelöltet   marasztalta el a vereségért,  hanem a tiszaújvárosi népet. A jelenlévők nem határolódtak el a párezer megtévesztett szerencsétlen  szavazót  lekezelő botor figurától, Gulyás Balázstól.
Nehogy azt gondolják, hogy a jobbikos pártelnök, a Jakab volt az egyetlen, aki bemondta a kamerákba, hogy igazából  az ellenzéki jelölt  nyert. A fiúk mindent megtettek, a küzdőszellem az megvolt, a moslékkoalíció marad,  árad mindenhonnan az ellenzéki orgánumokból.
Úgy tűnik, hogy  ezek a 21. századi ellenzéki pártelnökök visszafordultak a "cocializmusba".
Emlékeznek Hofi Gézának arra a jelenetére,  amelyikben  kifigurázza a mindent megmagyarázó komcsikat, amikor az osztrákoktól kapott  méretes zakó után Szepesi György kijelentette, nekünk direkt hasznos, hogy kikaptunk.
(Nem volt az).
A szocialista szakember: én a mérkőzéssel elégedett vagyok.
(Ha már ott ül a kispadon, vajon miért nem nézi a meccset?).
Mindig van egy kis  hézag,  amit okként fel  lehet hozni: ki a hibás azért, ha az MTK játékosai egymást cselezik ki a kapu előtt? Ki hibás azért, hogy a szokásos kapufa  szögletes, a reformkapufa meg kerek, amiről nem befele, hanem kifele pattan a labda?
Ki a hibás, ki a hibás?  A kapufa. Az a hülye akác!

czyla