Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Az embercsempészet megállítására fogtak össze Salviniék az Olasz Testvérekkel

Elutasította az olasz parlament felsőháza kedden este azt a javaslatcsomagot, amelyet a három jobbközép párt terjesztett be. A felsőházi szavazáson 141:117 arányban a nemek kerekedtek felül. A nemzeti ellenzéki csomag célja, hogy a Conte vezette kormány haladéktalanul kezdje meg az Olaszországba érkező migránsok letelepedési kérelmeinek felülvizsgálatát, továbbá minden lehetséges módon lépjen fel az embercsempészet ellen.

Az embercsempészet megállítására szólította fel az olasz kormányt a jobbközép ellenzék. A Matteo Salvini vezette Liga, valamint a Hajrá, Olaszország! és az Olasz Testvérek ezért részletes tervet dolgozott ki az illegális migráció megfékezésére.
 
Elutasította az olasz parlament felsőháza kedden este azt a javaslatcsomagot, amelyet a három jobbközép párt – a Matteo Salvini vezette Liga, a Silvio Berlusconi nevével fémjelzett Hajrá, Olaszország! (Forza Italia) és az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) – terjesztett be. A felsőházi szavazáson 141:117 arányban a nemek kerekedtek felül. A jobboldali ellenzéki csomag célja, hogy a Giuseppe Conte vezette kormány haladéktalanul kezdje meg az Olaszországba érkező migránsok letelepedési kérelmeinek felülvizsgálatát, továbbá minden lehetséges módon lépjen fel az embercsempészet ellen – számolt be honlapján az Il Giornale című napilap.
 
Salvini és szövetségesei el akarják érni, hogy az olasz kormány függessze fel azoknak az afrikai országoknak a támogatását, amelyek nem mutatnak hatékony és konkrét elkötelezettséget az illegális bevándorlás elleni küzdelemben. Felszólították továbbá a kormányt, hogy Líbiával egyeztetve tegyen javaslatot a földközi-tengeri illegális migrációt ellenőrző Spondasud flotta pénzügyi támogatására.
 
A Spondasud célja, hogy felderítse és megakadályozza az észak-afrikai embercsempész bűnszervezetek tevékenységét, amelyek migránsok ezreit juttatták az Európai Unió területére az elmúlt években.

Forrás: hirado.hu
 
(2020.10.15.)