Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Magyarkanizsán őrző - védő szolgálatot vetnek be a bűnöző migránsok miatt

Egy idős asszonyhoz bementek és kihúzták a mélyhűtőt az áramból, ott töltötték fel a telefonjaikat is, miközben a védtelen nőt meg is fenyegették a migránsok. „Félünk. Már több helyre is bementek. Házakba is, ahol otthon voltak. Én is zárok mindent. Magam vagyok, bemegyek és bezárkózok.”

Az illegális bevándorlók többsége a közelgő télre készülve hosszabb időre rendezkedett be a délvidéki határövezetben található elhagyott épületekbe, ezért szó szerint már kilakoltatás is zajlott.
 
Hamarosan őrző-védő szolgálatot indíthat Magyarkanizsa Község az aktuális migránshelyzet miatt - ezt Fejsztármer Róbert polgármester mondta a Pannon Televízió Közügyek című műsorában. Ez főként a Horgoson és Martonoson élőkön segíthet, ugyanis megszaporodtak a lopások, betörések és más olyan bűncselekmények, amiket a migránsok követnek el.

 
Az illetékesek becslése szerint jelenleg Horgos külterületén, a határ közelében nagyjából két-háromszáz illegális bevándorló tartózkodik. Csütörtök reggel éppen a határrendőrség emberei lakoltatták ki az egykori határőrség épületeiben meghúzódó migránsokat.
 
A migránsok kígyózó sorokban vonultak, jobb híján a közeli erdőkbe. Egyébként ezek a bevándorlók járnak be napi szinten Horgos központjába is. Egy idős asszonyhoz bementek és kihúzták a mélyhűtőt az áramból, ott töltötték fel a telefonjaikat is, miközben a védtelen asszonyt meg is fenyegették a migránsok.
 
Az egyik asszony reméli, hogy a jövőbeni őrző-védő szolgálat megóvja majd a lakosokat a migránsok zaklatásaitól és a jelenleg uralkodó állapottól. „Bizony, hogy nagyon kellene a rend, az őrző-védő szolgálat, mert itt a határ mentén nagyon nagy a forgalom a migránsok szempontjából. Hát félünk. Az üres házakba bemennek, esténként nem merünk menni sehová, én is bezárkózok.”
 
Egyik nőtől fényes nappal egy vaslétrát vittek el a migránsok. „Csak jó volna, ha megvédené a lakosságot a szolgálat, mert hallottuk, hogy már több helyre is bementek. Házakba is, ahol otthon voltak. Én is zárok mindent. Magam vagyok, bemegyek és bezárkózok.”
 
Az őrző-védő szolgálat működtetésének ötletét Magyarkanizsa polgármestere is megerősítette. Fejsztámer Róbert a témával kapcsolatban a Pannon Televízió Közügyek című műsorában beszélt. Azt mondta, hogy az önkormányzat annyit tehet, hogy mindenben segíti a helyi rendőrség munkáját és megpróbálják a kapacitásokat átirányítani Horgosra és Martonosra, ahol a legtöbb gondot okozzák a migránsok. „Másrészről pedig hamarosan nagy valószínűséggel egy őrző - védő szolgálatot is fizetni fogunk, saját költségvetésből természetesen azért, hogy egy kicsit nyugalmasabb napjai legyenek a helyi polgároknak, mindaddig,magyark1015amíg nincs kialakult országos stratégia, nincs kialakult országos megoldás erre a helyzetre.”
 
Nem hivatalos információk szerint az őrző-védő szolgálat akár már néhány napon belül megkezdheti munkáját.
 
A délvidéki pannonrtv.com tudósítása nyomán
(2020.10.15.)