Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info

Meloni: Lengyelország és Magyarország nem enged a brüsszeli zsarolásnak, ők a példaképeink

„A római kormányerők hamisan állítják, hogy a visegrádi országok azok, amelyek nem segítenek a migrációs helyzetben.”

Lengyelországot és Magyarországot említette "példaképként" a nemzeteket szerinte "meghajlásra kényszerítő" baloldali európai politikával szembeni ellenállásban Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke csütörtökön.
 
Az Olasz Testvérek, valamint szeptember végétől az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsalád elnöke a római parlamentben szólalt fel az EU-csúcs előtt.
 
Giorgia Meloni úgy vélte, a római kormányerők "hamisan állítják, hogy a visegrádi országok azok, amelyek nem segítenek a migrációs helyzetben."
Kifejtette, a Giuseppe Conte vezette kormány félreértette az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen kezdeményezte migrációs paktum tervezetét, mivel abban az európai külső határok védelme, a menekültek és az illegális bevándorlók közötti különbségtétel, valamint a kitoloncolás is szerepel. "Orbánt tüntetitek fel rossz emberként, miközben az illegális bevándorlók szétosztását senki nem akarja, kezdve barátaitoktól, Merkeltől és Macrontól!" - közölte Giorgia Meloni.
 
Giorgia Meloni kijelentette, a Conte-kormány "migrációs tombolása" miatt a többi tagállam egyáltalán nem fogja megnyitni határait a migránsok előtt.
"Egyedül azt fogjátok elérni, hogy lezárják határaikat mindenki előtt, aki Olaszországból érkezik" - tette hozzá Giorgia Meloni, aki szerint ezzel "Róma kizárja magát a schengeni övezetből és a világ legnagyobb menekülttáborává változtatja Olaszországot."
Giorgia Meloni azt mondta, szégyelli, hogy így kell látnia Olaszországot.
 
"Még nagyobb a szégyenérzetem, amikor látom, hogy országok, mint például Lengyelország és Magyarország, amelyek kevésbé erősek, mint mi, felemelik fejüket Európa zsarolásával szemben" - fogalmazott az FdI elnöke.
 
A jobboldali pártelnök a Conte-kormányt alkalmatlannak nevezte az egészségügyi vészhelyzet, a gazdasági talpra állás, valamint a migráció kezelésében is. Ezzel egy időben a FdI és a Liga párt politikusai egységes fellépést indítottak a kormány intézkedéseivel szemben.
 
MTI, Giorgia Meloni közösségi oldala nyomán
(2020.10.15.)