Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Feketelistán a művész, aki nem akart transznemű rajzfilmfigurát alkotni

Transzfób és homofób vádakkal illették társai, valamint aktivisták is a keresztény vallású rajzfilmkészítőt. Csupán azért, mert nem volt hajlandó a olyan megrendelésekkel foglalkozni, amiben a transznemű ideológiát vagy a Black Lives Matter-mozgalmat kellett volna reklámozni.

Megélhetése került veszélybe annak a rajzfilmkészítőnek, aki nem volt hajlandó sem a transzneműséget reklámozó figurát alkotni, sem a BLM-mozgalmat támogatni keresztény vallása miatt. Nemcsak aktivisták, de saját művész társai is ellene fordultak és különböző vádakkal illették a lányt.
 

Transzfób és homofób vádakkal illették társai, valamint aktivisták is a keresztény vallású rajzfilmkészítőt. A fiatal lány bűne mindössze annyi volt, hogy nem volt hajlandó olyan megrendelésekkel foglalkozni, amiben a transznemű ideológiát vagy a Black Lives Matter-mozgalmat kellett volna reklámozni, mert úgy érezte, ez nem összeegyeztethető a vallásával.
 
Az egyik felkérés szerint egy transznemű zászlóval ellátott figurát kellett volna rajzolnia Emily Aruntnak. A másik esetnél azt követelte tőle egy vásárlója, hogy reklámozza oldalán a BLM-et, ezzel is támogatva a mozgalmat, és gyűjtsön is nekik pénzt. A lány szerint ez felettébb manipulatív volt, ezért nem tette meg, amit kértek tőle.
 
Emily Arunt a közösségi médiában LupisVulpes néven vált ismertté, a Youtube-on például több mint 200 ezer követőt szerzett magának. Miután kiderült, hogy visszautasította az említett vásárlókat, ezt a nevet forgatták ki aztán a gyűlölködők, és indítottak vele hashtaget a Twitteren, valamint ellopták a lány dizájnjait, hogy így is kárt okozzanak neki. Volt, aki szánalmasnak nevezte a lány támogatóinak táborát, más pedig azt írta, hogy aki továbbra is támogatni akar egy transzfób és homofób művészt, az maga is része a problémának.
 
A fiatal lány ellen saját társai is felszólaltak, és hátat fordítottak neki – egy oldalon közzétettek például több fotót és megosztottak linkeket is, amikkel bemutatták Emily „bűneit”. Ezzel akarták felhívni a figyelmet a művész transzfób és homofób nézeteire.
 
A zaklatások ellenére Emily viszont nem futamodott meg, hanem közzé tett egy videót az oldalán, amiben reagált a támadásokra. A lány szeretetét fejezte ki mindenki, még azok iránt is, akik most gyűlölik őt és támadásokat intéznek ellene, és azt is elmondta, hogy imádkozik értük.
 
Emily szerint az üzletének most már befellegzett – pedig ezzel tudta fizetni magának az egyetemet és a szállását is. Ráadásul úgy látja, a jó hírneve is teljesen eltűnt a művészi berkeken belül, ettől függetlenül azonban nem fordít hátat a vallásának és a bibliai tanításoknak.
 
V4NA nyomán
(2020.10.16.)