Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Újra a magyar orvosok szakértelmére van szüksége a bangladesi ikreknek

A műtétet Csókay András idegsebész, Pataki Gergely plasztikai sebész, az Operation Freedom műtétsorozat csapatvezetője, Csapody Marcell gyermekgyógyász, aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos, az Operation Freedom aneszteziológus csapatának vezetője végzi.

A fejüknél összenőtt, tavaly augusztusban szétválasztott sziámi ikerpár egyik tagjának, Rabeyának nyár óta halasztott koponyarekonstrukciós műtétére utaznak ki Bangladesbe a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvosai.
 
Az alapítvány közleménye szerint a műtétet a koronavírus-járvány miatt halogatták, de most már muszáj elvégezni az agy fokozott védelméért, és mert a beültetett szövettágítók további növekedése a bőr minőségének romlását idézheti elő.
 
Az előzetesen elvégzett képalkotó vizsgálatok eredményei megérkeztek, az orvosok elkészítették a lágyrész-fedések tervét, és a Debreceni Egyetem segítségével a kapott adatok alapján elkészült a csontpótló implantátum, amelyet visznek ki magukkal.
 
A műtétet Csókay András idegsebész, Pataki Gergely plasztikai sebész, az Operation Freedom műtétsorozat csapatvezetője, Csapody Marcell gyermekgyógyász, aneszteziológus, intenzív terápiás szakorvos, az Operation Freedom aneszteziológus csapatának vezetője végzi, a család és a gyermekek állapotának felméréséért, jövőjük további megszervezéséért és a kinti orvosokkal történő konzultációért pedig Császár Zsuzsanna gyermekklinikai szakpszichológus is felel – írták.
 
Hozzátették: a kiutazás és a kint tartózkodás alatt szigorú járványügyi protokollt követnek, annak betartásáról a bangladesi katonai kórház vezetői és az orvosok is gondoskodnak.
 
hirado.hu nyomán
 
Fotón: Csókay András idegsebész
 
(2020.10.16.)