Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Brit akadémikusok: divatjamúlt dolog a fehér gyerekek érdekeinek képviselete

Lemaradnak a fehér munkásosztálybeli diákok a politikai korrektség miatt Angliában, mert azt tanulják, hogy minden az ő hibájuk. Ezzel szemben a kisebbségekhez tartozó fiatalok nemcsak több támogatást kapnak, de jobban is keresnek.

A politikai korrektség nem a feketéket emeli fel, hanem a fehéreket nyomja le az Egyesült Királyságban. A „fehér felsőbbrendűség” koncepciója miatt lemaradhatnak az oktatásban a fehér munkásosztálybeli fiúk, mert azt éreztetik velük, hogy minden rossz a történelem folyamán miattuk történik, vagy a bőrszínük, vagy a nemük miatt, mutatott rá a problémára Matthew Goodwin professzor a parlamenthez címzett beszédében.
 
Goodwin arról beszélt, hogy az oktatási rendszer túl sokat foglalkozik a politikai korrektség sarokköveinek számító nemi és etnikai kérdések boncolgatásával. Véleménye szerint annyira középponti téma lett a „történelmi fájdalmak” kezelése a fekete közösség kapcsán, hogy „státusz deficit” alakult ki a fehér fiúk körében. Ez ahhoz vezetett, hogy a jelenlegi felmérések szerint a fehérek minden felmérésen rosszabbul teljesítettek, mint társaik. Ráadásul Peter Edwards, az Oxfordi Egyetem professzora Mail on Sundaynek arról is beszámolt, hogy akadémikus körökben a jelenséget tabuként kezelik, és nem is elemzik azt, mivel a fehér gyerekek érdekeinek képviseletét „divatjamúltnak” és „keményvonalas jobboldali politikai gondolkodásnak” minősíti az oktatók többsége.
 
Ezzel szemben a kisebbségi fiatalok többsége nemcsak az oktatás terén sikeresebb fehér társainál, de a munkavállalás terén is. Bár gyakran hallani arról, hogy a különböző etnikai csoportokat kizsákmányolják munkaadóik, a friss felmérések szerint még soha nem volt ilyen alacsony a kereseti különbség, mint most. A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint míg a fehér munkavállalók átlagosan 12.40 fontot keresnek óránként, ezt összehasonlítva a kisebbségi fizetések átlagával ez mindössze 29 centtel előzi meg az ő 12.11 fontos átlagkeresetüket. Hova tovább, korosztályi bontásokban egy új trend is megfigyelhető a fiatal, pályakezdő munkavállalók kisebbségi körében, akik már kifejezetten többet keresnek, mint fehér társaik.
 
V4NA nyomán
(2020.10.17.)