Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Trump nem bízná a véletlenre Biden fiának ügyét

A demokrata párti elnökjelölt, Joe Biden fia, Hunter Biden üzleti ügyeinek feltárását célzó vizsgálatot sürgetett Donald Trump amerikai elnök kedden a Fox televíziónak adott interjújában.
 
 „Nagyobb korrupciós ügyről van szó” – fogalmazott az amerikai elnök és úgy vélte, hogy William Barr igazságügyi miniszternek sürgősen vizsgálatot kellene indíttatnia.

 
Trump Hunter Biden ukrajnai és kínai üzleti ügyeire utalt, amelyekről a múlt héten láttak napvilágot információk a New York Post című lapban. John Ratcliffe, a valamennyi amerikai hírszerző ügynökséget tömörítő Országos Hírszerzési Igazgatóság vezetője hétfőn hangsúlyozta: az információk hátterében nincs orosz dezinformációs kampány.
 
Biden állítja, soha nem beszélt fiával üzletről
 
Kedden hajnalban azonban magas rangú volt amerikai hírszerzők – akik Barack Obama elnökségének és Joe Biden alelnökségének idején viseltek tisztséget – a Politico című lapban közzétett nyílt levelükben „orosz dezinformációs műveletnek” tulajdonították a dokumentumok nyilvánosságra kerülését. Maga Biden azt állította, hogy soha nem beszélt a fiával annak üzleti ügyeiről.
 
A Fox-interjúban Donald Trump kitért a csütörtökön Nashville-ben tartandó elnökjelölti vitára is. „Igazságtalannak” minősítette az elnökjelölti vitákat szervező bizottság hétfői döntését, miszerint a két vitázó politikus mikrofonját lekapcsolják, ha túllépik az egyes válaszokra adott kétperces időt.
 
A bizottság érvelése szerint ezzel elejét vehetik a zűrzavarnak és annak, hogy a politikusok „túlbeszéljék” egymást. „Megteszem, amit kell, de ez igazságtalan” – fogalmazott Donald Trump kedden.
 
Arra az újságírói kérdésre, hogy stratégiát vált-e az utolsó elnökjelölti vitán, Trump azzal válaszolt: „sokan sugalmazzák, hogy hagyjam csak beszélni Bident, mert a végén mindig elveszti a fonalat”.
 
Az elnök bírálta a vita moderátorát, Kristen Welkert, az NBC televízió munkatársát is, aki korábban regisztrált demokrata volt. Trump az elmúlt napokban többször is támadta Welkert, hétfőn, az egyik Twitter-bejegyzésében például „radikális baloldali demokratának” nevezte a műsorvezetőnőt.
 
Forrás: hirado.hu
(2020.10.21.)