Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Görögország fallal védekezik az illegális migráció ellen

A migrációs nyomás hatására a görög kormány véglegesítette az északkeleti határra tervezett falat. Ezzel megakadályozhatja, hogy a korábbi tapasztalatokhoz hasonlóan migránsok tízezrei próbáljanak bejutni az Európai Unió területére.
 
Elkészültek a görög határfal végleges tervei, melyek újabb 26 kilométerrel hosszabbítják meg az ország észak-keleti részén húzódó 10 kilométeres szakaszt.
 
Stelios Petsas kormányszóvivő azt is megosztotta, hogy a 63 millió eurós projekt április végére kerül majd átadásra. A fal felállítását azért kezdeményezték, mert februárban Törökország megnyitotta a határait az illegális migránsok előtt, akik ezresével tódultak a két ország határára.
 
A járványhelyzet alatt a migrációs nyomás enyhült, de a második hullám kezdetére újra erősödni kezdett és Görögországba újból százasával érkeztek az illegális bevándorlók. Az ENSZ menekültügyi ügynöksége szerint szeptember végéig  3 709 illegális bevándorló lépte át a görög-török határt és további 9 115 érkezett hajóval a balkáni országba.
 
Az AP hírügynökség adatai szerint a fal 5 méter magas lesz és galvanizált acélból készül majd, amit beton alapra helyeznek majd el. A hatóságok azt is elárulták, hogy a 192 kilométeres görög-török határ teljes hosszában kamerarendszert telepítenek, mozgásérzékelőkkel és szirénákkal, hogy elriassza az átkelni akaró migránsokat.
 
V4NA nyomán
(2020.10.23.)