Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Kárpátalja is választ - erős magyar képviselet kell a megyében

Brenzovics László, a KMKSZ elnöke: Ha nem akarjuk feladni a magyar érdekképviseletet Kárpátalján – hiszen a megyei közgyűlés az egyik legfontosabb szerv, amelynek döntései az egész megyére kiterjednek –, akkor a magyar listára kell szavazni, hiszen így lesz biztosítva a magyar érdekek védelme a megyei tanácsban.

Ma önkormányzati választásokat tartanak Ukrajnában. Idén is egyetlen magyar lista indul Kárpátalján.
 
Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke a Kárpátalja hetilapnak elmondta: „úgy alakult a helyzet, hogy másik magyar párt vagy szervezet nem indított listát a megyében, viszont a KMKSZ listáján indulnak a másik szervezethez köthető politikusok is. Ha nem akarjuk feladni a magyar érdekképviseletet Kárpátalján – hiszen a megyei közgyűlés az egyik legfontosabb szerv, amelynek döntései az egész megyére kiterjednek –, akkor a magyar listára kell szavazni, hiszen így lesz biztosítva a magyar érdekek védelme a megyei tanácsban. Ez az egyetlen lehetőségünk saját életünk jobbá tételére, éljünk vele, és menjünk el választani!
A kárpátaljai magyarság őrizze meg erős érdekképviseletét a megyében, a járásokban és a helyi szinteken, így nagyobb esélye van annak, hogy meg tudjuk őrizni jogainkat, és gyorsabban le tudjuk zárni a vitás kérdéseket. Másrészt nemcsak Magyarország figyel a választások eredményeire, figyel erre az ukrán kormányzat is. Minél jobb eredményt ér el a KMKSZ a megyei közgyűlési és a helyi választásokon, annál jobban tudjuk bizonyítani Kijev felé is, hogy továbbra is egységesen kiállunk a magyar nyelv és a magyar oktatás fennmaradása mellett szülőföldünkön, és nem bocsátkozunk semmilyen alkuba alapvető jogainkat illetően. Miért is tennénk ilyet? Kárpátalja őshonos lakosaiként ki kell tudnunk állni saját magunkért, szerzett jogainkért.”
 
Forrás: http://politic.karpat.in.ua/
 
Fotón: A KMKSZ – UMP jelöltjei a megyei tanácsba
 
(2020.10.25.)