Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Járványhelyzetben is megemlékeznek a reformációról Erdélyben

 
Noha a járványhelyzet miatti korlátozások idén nem teszik lehetővé a szélesebb körű, gyülekezetközi együttlétet, avagy az egyházmegyei közös istentiszteletet, az egyházközségek a helyi sajátosságoknak megfelelően, az érvényben lévő szabályokhoz igazodva tartják meg a reformáció egyházainak sajátos ünnepét, október 31-ét.
 
A megszokottól eltérően idén nem lesz tömeges megemlékezés a reformáció évfordulóján.  A reformáció emléknapján egyrészt arra emlékeznek, hogy a hagyomány szerint 1517-ben ezen a napon jelent meg Luther Márton nevezetes 95 tétele, amely a reformáció egyházainak kialakulását eredményezte. Főhajtás is ez a nap a bibliai gyökerekhez visszanyúló és azokból útmutatást merítő reformátorok előtt.
 
Az, ami a reformációnak, majd a Pázmány Péter-i gondolkodásnak vezérfonala volt, szervesen beépült a nemzettudatba, és tovább él a közgondolkodásban. Amit Jézus és az egyház ajánl, több ennél: élő hit, mely közvetlen kapcsolatot biztosít az Örökkévaló személyes erejével és hatalmával.
 
Orgonát avatnak a gyergyószentmiklósi református templomban
 
A hangszert október 31-én, szombaton, a reformáció ünnepi istentiszteleten avatják fel. Ebből az alkalomból Molnár Tünde orgonaművész koncertezik a református templomban.
 
Forrás: szekelyhon.ro
Fotó: archív
(2020.10.29.)