Árpádsávos Zászló
„Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tőle kérek kenyeret s csak ő,
kivel a kenyeret megosztom”
(Dsida Jenő: Psalmus Hungaricus)
Székely Zászló
MAGYAR SZEMMEL
A MAGYAR ÚTON
A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány
1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.info
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13


Felhördült a Gyurcsány-párt Petőfi és a Királydomb nevére

A DK vezérszónoka szerint a 2022-2023-as Petőfi Sándor-emlékév csupán pótcselekvés.

Az Országgyűlés keddi határozathozatalai zárásaként elfogadta a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló törvény végrehajtásáról szóló előterjesztést. Gyurcsány Ferenc pártja volt a törvényhozásban az egyetlen parlamenti párt, amely hallani sem akart a 2022-2023-as Petőfi Sándor-emlékévről és a Királydomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról. E két javaslatot a független képviselő is támogatta.
 
Az egész parlamenttel szemben: hallani sem akar a Gyurcsány-párt Petőfiről
 
Amikor a 2022-2023-as Petőfi Sándor-emlékévről szóló előterjesztés tárgyalásával folytatta keddi munkáját az Országgyűlés, Sebián-Petrovszki László (DK) azt mondta, természetesen egyetért a Petőfi Sándor munkásságát méltatókkal, de nem tud eltekinteni attól, hogy miközben ez a javaslat a Ház elé érkezett, a koronavírus-járvány áldozatait szedi az országban. Szerinte a rossz időzítésű javaslat a „pánikkormányzás” pótcselekvése.
 
A rákosmezei Királydomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról szóló törvényjavaslattal kapcsolatban Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára elmondta: a középkorban a magyar állam életében a rákosmezei Királydomb ugyanolyan jelentőséggel bírt, mint most az Országház. A magyar nemzet múltja szempontjából a Királydomb kiemelt fontosságú helyszín, ennek megőrzése indokolt, ezért a kormány előterjesztése azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nemzeti emlékhelyként ismerje el - ismertette.
 
Hangsúlyozta: a kormány elkötelezett híve annak, hogy a történelmi értékek fennmaradjanak az utókor számára, a nemzeti emlékhelyek pedig olyan a magyar történelemben meghatározó jelentőséggel bíró helyszínek, amelyek a nemzet önképében kiemelt fontossággal bírnak, és országos jelentőségű állami megemlékezések színhelyei lehetnek.
 
Sebián-Petrovszki László, a DK vezérszónoka arról beszélt, hogy a javaslat tárgyáról, azaz, hogy a Rákosmezejét emlékhellyé nyilvánítsák, konszenzus van, ezt senki nem vitatja. Meglepődött, hogy nem volt még rajta a listán - jegyezte meg. Ugyanakkor felvetette, hogy amikor járvány dúl. Aránytévesztésnek, rossz időzítésnek tartja a kezdeményezés tárgyalását.
 
Forrás: hirado.hu
(2020.11.17.)